13 Μαΐ 2011

Γιατί είμαστε ζώα...

Μπράβο πολύ καλό το άρθρο της κοπέλας.
Και εγώ την Τρίτη ειλικρινά σιχάθηκα να βρίσκομαι ΜΕΣΑ στο ΤΕΙ γιατί πολύ απλά το κάνανε ένα ΤΣΙΡΚΟ. Όπως και τσίρκο είναι όλοι αυτοί. Γιατί πολύ απλά τους λείπει η παιδεία.
Δεν ήξερα ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι τόσο ΖΩΟ μέχρι που μπήκα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και δεν μιλάω για τα κλασσικά μέλη, τα οποία έχουν και το κέρδος τους αλλά για τα υπόλοιπα πρόβατα που κάνουν ότι τους λένε. Το ΤΕΙ θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερο και υψηλότερο επίπεδο μόρφωσης, αλλά κάτι τέτοιοι ανεγκέφαλοι τα κάνουν όλα σκατά (μια πολύ συνηθισμένη λέξη στην Ελλάδα του σήμερα).
Ποιο είναι το νόημα των παρατάξεων; Να αλλάξουν κάτι στο ΤΕΙ; Να συμβάλουν στην καλύτερη επιμόρφωση μας; Να μας οδηγήσουν στην αλλαγή..;
Γιατί δεν έχω δει ΤΙΠΟΤΑ από αυτά από τις παρατάξεις τους;
Γιατί το μόνο που βλέπω είναι ποιος θα κάνει την καλύτερη προσφορά για εκδρομή και ποιος θα κλείσει το καλύτερο μαγαζί στην φθηνότερη τιμή για να πάμε να τα πιούμε και να κάνουμε "φίλους";
Γιατί πρέπει να τρώω στην μάπα κάθε μέρα τις πολύχρωμες αφίσες τους στους τοίχους του ιδρύματος και τις ξεσκισμένες από τον άνεμο και την βροχή αφίσες στο πάτωμα;
Και στις συνελεύσεις το θέμα μας είναι ένα. Ποιος από εμάς (παρατάξεις) έκανε τα περισσότερα. ΚΑΜΙΑ από σας δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ απολύτως για το ΤΕΙ και για τους φοιτητές της. Κάποιοι δεν ήρθαμε εδώ λοιπών για να γίνουμε ρεμάλια, αλλά για να κερδίσουμε κάτι. Για να κερδίσουμε ορισμένες γνώσεις. Κάτι το οποίο δεν σέβεστε. Κάτι το οποίο δεν θα μάθετε ποτέ τι σημαίνει.
Όλοι μιλάτε για την αλλαγή και βλέπετε ότι ζούμε σε μια χώρα που είναι μες στα σκατά. Όπου δεν δουλεύει τίποτα. Όπου ο καθένας είναι για την πάρτι του. Όπου η πολιτική πολύ απλά δεν υφίσταται σε αυτή τη χώρα και κανένας κρατικός μηχανισμός δεν δουλεύει. Βλέπετε ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο, και αν και απίστευτο, μπορούμε να πέσουμε κι' άλλο. Δεν κάνουμε όμως και τίποτα για να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν παλεύουμε για κάτι. Απλά ακολουθάμε τις γνωστές γραμμές; Σωστά;
Τα λέμε λοιπών στο επόμενο πάρτι για γνωριμίες και εγγραφές. Α, και κλασσικά την μέρα της προεκλογικής συνέλευσης για ένα ωραίο καβγαδάκι μεταξύ σας για το ποιος ΔΕΝ έκανε τι, μιας και ποτέ δεν λέτε ποιος έκανε τι, και για να μην ξεχνιόμαστε στις εκλογές για να μας πρήξετε τα ..... να σας ψηφίσουμε, αν και δεν είναι σίγουρο γιατί καμιά από τις παρατάξεις σας δεν έχει κάνει κάτι για μένα και για το ίδρυμα σας σύνολο.
Ξέφυγα, το ξέρω. Ήθελα να τα βγάλω και τα έβγαλα.
Ένας από τους φοιτητές του Ατει μας.
Αναγνώστης
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 σχόλιο:

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.