13 Μαΐ 2011

Αναδημοσίευση: Παρατάξεις οι σύγχρονες πληγές του Φαραώ



Τι κάνουν στις περισσότερες παρατάξεις; Δεν θέλω να αναφερθώ στην πολιτική τους ιδεολογία αλλά στις πράξεις τους που τις περισσότερες φορές μόνο το κοινό συμφέρον των φοιτητών δεν εξυπηρετούν. 

Ενδεικτικά κάποιες από τις ενοχλητικές τακτικές τους είναι οι ακόλουθες:


Δεν ενημερώνεστε για τις εξελίξεις του ΑΕΙ ή του ΤΕΙ σου αν δεν είσαι μέλος των παρατάξεων. Η ενημέρωση που μπορείς να έχεις αν είσαι έξω από αυτές θα είναι υποτυπώδης. Σε αναγκάζουν αν θέλεις να είσαι ενημερωμένος να μπεις σε μια από αυτές.

Προσηλυτισμός: Από την πρώτη στιγμή που θα πατήσει ο νέος φοιτητής το πόδι του στο χώρο του ΑΕΙ ή του ΤΕΙ του ξεκινήσει ο αγώνας τον παιδιών των παρατάξεων για να τον κάνουν δικό τους. Του ανοίγουν πόρτες στα ταξί για να κατέβει και τον οδηγούν στο περίπτερο τους και του συμπληρώνουν τα χαρτιά της εγγραφής του. Δεν μπορεί να το κάνει μόνος του; Αμέσως μετά τον οδηγούν στα απαραίτητα γραφεία για τις υπογραφές και τον χαιρετούν για να πάει σπίτι του αφού πρώτα έχει υπογράψει για να μπει στην παράταξη και έχει φύγει με φτηνά δωράκια διαφημιστικών εταιριών. Τετράδια, στυλό, υπόσχεση για σημειώσεις…

Αφίσες: Ίσως το πιο ενοχλητικό από όλα. Τα άλλα μπορείς να τα σταματήσεις αυτό όμως όχι. Γεμίζουν εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα με αφίσες τις οποίες αλλάζουν κατά την διάρκεια του χρόνου και μαλώνουν μεταξύ τους για το ποιά παράταξη θα έχει μεγαλύτερο χώρο. Το φρικιαστικό αισθητικό αποτέλεσμα κανείς δεν το σχολιάζει. Πανό να κρέμονται από την οροφή και χιλιάδες αυτοκόλλητα τους κολλημένα στα πιο απίθανα σημεία. Στις έδρες στους τοίχους στα τζάμια.

Μέρος στο κυλικείο: Το κυλικείο δεν είναι μια ιδιωτική επιχείρηση; Μήπως αναγκάζουν τους ιδιοκτήτες να πάρουν χώρο από την περιουσία τους με αντάλλαγμα να έχουν περισσότερους πελάτες-φοιτητές. Και εκεί χωρίζονται ανάλογα με την δύναμη. Δεξιά η μια αριστερά η άλλη και ενδιάμεσα οι μικρότερες.  Ακούς μουσική που δεν έχεις επιλέξει, πολλές φορές τόσο δυνατά που δεν θέλεις καν να μπεις μέσα στο κυλικείο να αγοράσεις κάτι. Δεν σέβονται την απαγόρευση του καπνίσματος και σβήνουν τα τσιγάρα όπου βρουν ακόμα και στο πάτωμα. Κινδυνεύεις αν καθίσεις σε ένα τραπέζι να θεωρηθείς μέλος της παράταξης χωρίς καν να ξέρεις ότι η πλευρά αυτή είναι δική τους. 

Πάρτι, άσκοπες γιορτές, εκδηλώσεις: Τα πάρτι δεν είναι τόσο ενοχλητικά όπως τα υπόλοιπα γιατί πολύ απλά αν δεν θέλεις δεν πας. Αποφασίζουν για ημερίδες και για μέρες αφιερωμένες σε ένα θέμα και το υλοποιούν μόνοι τους παραταξιακά χωρίς να το έχουν αποφασίσει όλοι μαζί (πχ το ΔΣ των φοιτητών) με αποτέλεσμα να μην μπορείς να πας.


Όλα τα παραπάνω φυσικά και μπορεί να διορθωθούν και να γίνει για όλους μας το ΑΕΙ ή το ΤΕΙ μας πιο φιλικό για εμάς. 

Προτάσεις για να καλυτερέψουν οι συνθήκες είναι οι ακόλουθες: 

Δελτία τύπου: Ενημερώστε και τα μέλη σας αλλά και τους απλούς φοιτητές που δεν ανήκουν πουθενά με δελτία τύπου και ανακοινώσεις όχι μόνο για να ικανοποιήσετε το πάθος σας για να μειώσετε τον αντίπαλο σας με επιθέσεις αλλά για να προτείνετε και να επισημάνετε προβλήματα γενικού ενδιαφέροντος για το ΑΕΙ ή το ΤΕΙ. 

Αφίσες: Οι περισσότεροι από εμάς γεννήθηκαν στην δεκαετία του 90. Κομβικό σημείο για την οικολογία και για την ανάπτυξη της. Επικοινωνήστε με τα μέλη σας αλλά και όλους τους άλλους με οικολογικά μέσα. Χρησιμοποιήστε στις αφίσες σας οικολογικό χαρτί και μην βγάζετε χιλιάδες αφίσες αλλά 5-10 σε κεντρικά σημεία και σε πίνακες ανακοινώσεων. 

Διορθώστε προβλήματα που εσείς δημιουργήσατε: Μια καλή πρωτοβουλία είναι ο καθαρισμός των ήδη προβληματικών σημείων του ΑΕΙ ή του ΤΕΙ στο οποίο είστε. Βάψτε τοίχους και βγάλτε τις κολλητικές ταινίες που έχετε βάλει για τις αφίσες. Μαζέψτε τα πανό και βγάλτε τα αυτοκόλλητα σας από σημεία που δεν έπρεπε να υπάρχουν. Καθαρίστε τα σκουπίδια που δημιουργείτε. Παλαιότερες αφίσες σκισμένες σαπίζουν στο χώμα και τις ποδοπατάτε στον δρόμο έξω από το ΑΕΙ ή το ΤΕΙ. Αγοράστε κανένα παγκάκι ή κάτι άλλο που θα μας βοηθήσει όλους και μην το γεμίσετε με ταμπελακια που θα σας διαφημίζουν. Να είστε σίγουροι πως θα μας το αναφέρετε πολλές φορές ότι εσείς το βάλατε εκεί.

Ημερίδες, Συνέδρια: Δημιουργήστε 1,2 συνέδρια-ημερίδες τον χρόνο αλλά πολύ καλά οργανωμένες με την βοήθεια του ΑΕΙ ή του ΤΕΙ σας και αφού πρώτα τα έχετε βρει μεταξύ σας οι παρατάξεις.

Κάντε ένα νέο βήμα με σκοπό να ωφεληθούμε όλοι…
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 σχόλια:

  1. Σωστός, αλλά σιγά μην τα ακούσει κανείς.. Εκεί τα ζώα είναι μόνο για να φωνάζουν και να μαλώνουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tr3Le με αυτά που βλέπουμε θα χάσουμε και το λιγο μυαλό που έχουμε. Μετα μας λενε ότι στηρίζουμε τις παρατάξεις. Ναι θα στηρίξουμε στο μέλλον όποια παράταξη μας φερθει ανθρώπινα και δεν εκμεταλλευτεί την δύναμη της.

    Επίσης μου δίνεται η ευκαιρία να πω πως το blog δεν εχει πολιτικές βλέψεις. ΔΕΝ θα κατεβούμε στις εκλογές…. Μια παρεα παιδιων είμαστε που θελουμε να μεγαλώσει και άλλο και προσπαθούμε για το καλύτερο. Θα μας γνωρισετε από κοντα την ημερα των εκλογων. Σας ετοιμάζουμε πολλά πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με λιγα λογια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ η πολιτικη μεσα στα Ιδρυματα! το Τει ειναι χωρος έρευνας, εκπαιδευσης και ανταλλαγης επιστιμονικης φυσεως θεματων. Τωρα απο που κατεβηκαν οι παραταξεις και τι σχεση εχουνε με την εκπαιδευση κανεις δεν ξερει... Α, ναι ξεχασα... χρειαζονται για να ξεκινα η χειραγωγηση και η πλυση εγκεφαλου της νεολαιας απο τα φοιτητηκα ακομα χρονια. και επισης για την διοργανωση βλακωδων παρτυ τα οποια καλλιστα θα μπορουσαν να μαζευτουν οι φοιτητες και να οργανωσουν μεταξυ τους και εκτος Τει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.