30 Νοε 2010

Αποκάλυψη σοκ! Για την προηγούμενη συνέλευση των εκτάκτων.

Οι  λεπτομέρειες που ακλουθούν αναφέρονται στην προηγούμενη συνέλευση των εκτάκτων που έγινε Τρίτη 26/10/2010 και ώρα 14:30 στο αμφιθέατρο 2. 




Η σκέψη που επικράτησε ήταν να γίνει κατάληψη του παραρτήματος από το έκτακτο διδακτικό προσωπικό. Μόλις για 2 ψήφους όμως δεν έγινε τελικά και πράξη. Μετά την συνέλευση καθηγητές παρατηρήθηκαν έξω από τον χώρο του αμφιθεάτρου να φωνάζουν να βρίζουν  σε έξαλλη κατάσταση. Φυσικά στο blog τους δεν ανέφεραν την αλήθεια και αναφέρθηκαν απλά σε γενικότητες όπως ότι θα μεταφέρουν το  πρόβλημα σε πολιτικούς φορείς, ότι θα ξεκινήσουν τις κινητοποιήσεις μετά την αξιολόγηση του παραρτήματος και ότι οι κινητοποιήσεις θα αποφασίσουν στην επόμενη γενική συνέλευση τους. Καμία αναφορά στο ότι έφτασαν λίγα βήματα πριν βάλουν λουκέτο στο παράρτημα.
Κατά πάσα πιθανότητα και αύριο Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου η απόφαση των εκτάκτων θα είναι υπέρ της κατάληψης του παραρτήματος από τους ίδιους. 

ΥΓ1: Κανένας από τους φοιτητές δεν θα αναρωτηθεί από πού το μάθαμε. Το ξέραμε από την πρώτη στιγμή όλοι οι φοιτητές γιατί πολύ απλά συνάδελφοι σας δεν μπορούν να κρατηθούν και μας ανέφεραν συνέχεια πως  «τα Χριστούγεννα θα έρθουν πιο μπροστά και για εμάς και για εσάς».

ΥΓ2: Άραγε για ποιόν λόγο να μην μας έχουν απαντήσει μέχρι σήμερα θετικά η αρνητικά για το αν μπορούμε να παραβρεθούμε η όχι στην γενική συνέλευση τους; Τα συμπεράσματα και σε αυτό το ερώτημα δικά σας. ( Το e-mail που αποστείλαμε στον σύλλογο εκτάκτων )

Για να δούμε…

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/11/10, 10:56 μ.μ.

    Καλησπέρα,

    1.) Αυτό που λέτε για κατάληψη ειλικρινά πρώτη φορά το ακούω. Αυτό που μου είπαν είναι ότι στην τελευταία συνέλευση για 2 ψήφους δεν πέρασε απόφαση για αποχή ή επίσχεση των εκτάκτων. Δεν ξέρω εάν είχε τεθεί θέμα κατάληψης. Δεν το γνωρίζω διότι εγώ και μία ακόμη συνάδελφος αποχωρήσαμε αρκετή ώρα πριν την ψηφοφορία για να μη χαθεί το μάθημα των εργαστηρίων που είχαμε. Σας εγγυώμαι ότι και οι 2 θα ψηφίζαμε υπέρ της αποχής ή της επίσχεσης. Αλλά για κατάληψη δεν μου ανέφερε κανείς κάτι σχετικό.

    2.) Σχετικά με το αίτημά σας να παρευρεθείτε στην Συνέλευση των Εκτάκτων συνεργατών νομίζω ότι δεν μπορεί να ικανοποιηθεί διότι δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας σε συνελεύσεις οργάνων. Μπορεί να επιτραπεί η είσοδος σε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. των φοιτητών, εάν το ζητήσουν οι ίδιοι, όπως έγινε και στις προηγούμενες συνελεύσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια ιδιότητα ζητάτε εσείς κάτι τέτοιο. Οι φοιτητές εκπροσωπούνται νόμιμα από το Δ.Σ. τους.

    3.) Δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει η καχυποψία σας ότι σας κρύβουμε ή θέλουμε να σας κρύψουμε κάτι. Και το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Εμείς απλά τα χρήματά μας ζητάμε και τίποτα περισσότερο. Όσο δεν μας πληρώνουν τόσο χειροτερεύει η κατάσταση και πρέπει να βάλουμε ένα τέλος κάποτε. Έχω την αίσθηση ότι μας βλέπετε σαν εχθρούς σας και αυτό είναι τελείως λάθος. Ίσα ίσα που και στην αξιολόγηση είμασταν παρόντες, και αναπληρώσεις θα κάνουμε, αν χρειαστεί, προκειμένου να μη χαθεί κανένα εξάμηνο για εσάς τους φοιτητές αλλά υπάρχει και μία προϋπόθεση. Να σταματήσουν οι υπεύθυνοι να θεωρούν ότι κάνουμε εθελοντισμό! Με πράξεις, όχι με λόγια. Να το πω και πιο λαϊκά. Να τσακιστούν να βρουν τα χρήματα που προορίζονταν/προορίζονται για τη δουλειά που κάνουμε. Κάποτε και τα κορόιδα κουράζονται.

    Με εκτίμηση,
    Τσάγκλας Θωμάς
    Εργ. Συνεργάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα,

    θα συμπορευτώ με την άποψη του συναδέλφου κ.Τσάγκλα. Αν και δεν ήμουν παρών στη συνέλευση που αναφέρεστε, δε γνωρίζω να τέθηκε θέμα κατάληψης του ιδρύματος. Θα είμαι όμως παρών στην αυριανή.
    Επαναλαμβάνω και την άποψη που εξέθεσα στο blog των εκτάκτων. Δεν αποτελείτε εκλέγμενο όργανο των σπουδαστών, οπότε δεν τίθεται θέμα να παρακολουθησετε τη συνέλευση. Επιπροσθέτως όπως διαπιστώσατε απάνταμε πάντοτε επώνυμα. Δεχθείτε επομένως την αρνητική μας απάντηση σε αυτο το θέμα( απο την πλευρά μου),χωρίς να σημαίνει οτι είμαστε απέναντι σας. Τα προβλήματα εχουν την ίδια βαρύτητα για όλους μας.

    Παρεμπιπτόντως έχω να πω οτι με έχει ενοχλήσει προσωπικά ο τρόπος που αντιμετωπίζετε το θέμα. Ανακοινώσεις του τύπου 'αποκάλυψη σοκ', 'ας μας απαντήσουν επιτέλους', 'για να δούμε τι θα κάνουν' ,δε νομίζω οτι συντηρούν κλίμα αγαστής συνεργασίας σπουδαστών-καθηγητών. Οπότε παράκληση να πέσουν οι τόνοι.

    Στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκλογές του σωματείου των εκτάκτων. Θα ενημερώσω αύριο τους συναδέλφους στην Καστοριά για το κλίμα και τους προβληματισμούς των εκτάκτων στην έδρα του ιδρύματος

    Φιλικά,
    Παντος Γιωργος
    Εργ. συνεργάτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μόνο που έχω να πω είναι πως δεν το βγάλαμε από το κεφάλι μας. Το ακούσαμε από συναδέλφους σας. Ίσως θέλουν να κατευθύνουν κάπου και εμάς και τους φοιτητές.

    Περιμέναμε απλά μια απάντηση από τους διαχειριστές του e-mail του blog του συλλόγου σας. Από την στιγμή που δεν μας απαντήσατε ακόμα μην περιμένετε ότι το κλιμα συνεργασίας θα είναι υπέροχο. Πόσο μάλλον αν μας απαντάτε στα mail με τον τρόπο που το κάνατε την προηγούμενη φορά. Η πρόταση να έρθουμε να παρακολουθήσουμε την γενική συνέλευση έγινε και για να μας γνωρίσετε.

    Εγω προσωπικά δεν θα απαντήσω ξανά σε απόψεις του τύπου:

    *τρόπος που αντιμετωπίζετε το θέμα: Νομίζω ότι με τις δυνατότητες που εχουμε και με τις πληροφορίες που συλλέγουμε το αντιμετωπίζουμε πολύ καλα. ΔΕΝ εχουμε παρει θεση. Τονίζω το ΔΕΝ. Σχολιάζουμε όπως κάνουν ολοι οι φοιτητές στο παράρτημα, σε αντίθεση με τους τελευταίους τονίζω πως εμεις δεν πήραμε θέση ποτέ. Είμαστε αρνητικοί απέναντι στον τρόπο που μας απαντάει όταν θέλει και όποτε θέλει/ουν ο/οι διαχωριστής/στές του blog σας. Αυτό είναι το ΜΟΝΟ πράγμα που σχολιάσαμε αρνητικά. Προφανώς δεν θελουν να μπουν στον κόπο να μας απαντήσουν. Εχουμε αναφέρει ποτέ ότι είμαστε κατά της κατάληψης, της επίσχεσης, της αποχής….; Φυσικά και όχι. ΠΟΥΘΕΝΑ. Αποφασίστε κατι πρώτα συλλογικά και μετα φυσικά και θα το σχολιάσουμε.

    *Δεν αποτελείτε εκλεγμένο όργανο των σπουδαστών, οπότε δεν τίθεται θέμα να παρακολουθήσετε τη συνέλευση: Είμαστε ή δεν είμαστε εκλεγμένο όργανο κάναμε μια πρόταση που θα μπορούσε να την κάνει ο οποιοσδήποτε. Εσείς απλά έπρεπε να μας πειτε ένα όχι ή ένα ναι. Δεν κάνατε ούτε αυτό. Προφανώς απαντάτε όπου θέλετε.

    *Δεν μπορώ να καταλάβω από που πηγάζει η καχυποψία σας ότι σας κρύβουμε ή θέλουμε να σας κρύψουμε κάτι: Δεν είναι μόνο δική μας άποψη. Αν ισχύει ότι λέμε πιο επάνω δεν έπρεπε να υπάρχει και στο blog σας;

    ΤΕΛΟΣ, δηλώνω ξανά πως το teikastoria.blogspot.com δεν εχει παρει επίσημα ακόμα θεση για οποιαδήποτε κίνηση σας. Σχολιάζουμε κύριοι όπως κάνουν όλοι.

    Συγγραφέας teikastoria.blogspot.com0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος1/12/10, 12:04 μ.μ.

    "Το μόνο που έχω να πω είναι πως δεν το βγάλαμε από το κεφάλι μας. Το ακούσαμε από συναδέλφους σας. Ίσως θέλουν να κατευθύνουν κάπου και εμάς και τους φοιτητές. "

    Ο καθένας μπορεί να λέει ο,τι θέλει. Αυτό δεν σημαίνει ότι εκφράζει την πλειοψηφία των εκτάκτων. Η επίσημη θέση και στάση των εκτάκτων εκφράζεται μέσα από τη Γενική Συνέλευση και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
    -------------------------------------------------

    "Περιμέναμε απλά μια απάντηση από τους διαχειριστές του e-mail του blog του συλλόγου σας. Από την στιγμή που δεν μας απαντήσατε ακόμα μην περιμένετε ότι το κλιμα συνεργασίας θα είναι υπέροχο. Πόσο μάλλον αν μας απαντάτε στα mail με τον τρόπο που το κάνατε την προηγούμενη φορά."

    Ο διαχειριστής του blog είναι ένα άτομο με δικη του προσωπικότητα και δικό του τρόπο σκέψης. Δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε όλοι είτε με αυτά που λέει είτε με τον τρόπο που τα εκφράζει. Μην μας βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι. Επί της ουσίας, επαναλαμβάνω ότι η παρουσία σας στη Γ.Σ. δεν μπορεί να επιτραπεί καθώς δεν είστε κάποιο εκλεγμένο όργανο των φοιτητών. Κανονικά δε θα έπρεπε να μπείτε καν στον κόπο να στείλετε e-mail και να ζητάτε αυτό το πράγμα για τον παραπάνω λόγο. Συνεπώς πιθανόν ο διαχειριστής να θεώρησε ότι δεν υπάρχει λόγος απάντησης καθώς το αίτημά σας δεν στέκει. Προσωπικά θα απαντούσα και άμεσα μάλιστα. Τώρα το γιατί δεν απάντησε ο διαχειριστής δεν μπορώ να το ξέρω.

    -------------------------------------------------
    "Η πρόταση να έρθουμε να παρακολουθήσουμε την γενική συνέλευση έγινε και για να μας γνωρίσετε."

    Εάν θέλετε να γνωριστούμε μπορείτε να έρθετε να συζητήσουμε είτε πριν είτε μετά το πέρας της Γ.Σ. Ούτως η άλλως κάναμε κάποιες κουβέντες με τα παιδιά του Δ.Σ. των φοιτητών τις προηγούμενες φορές. Πέρα από αυτό δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συζητήσουμε με οποιονδήποτε φοιτητή. Και γιατί να έχουμε άλλωστε? Το πρόβλημα αγγίζει και τις 2 πλευρές εξίσου.

    Φιλικά,
    Τσάγκλας Θωμάς
    Εργ. Συνεργάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο διαχειριστής του blog είναι ένα άτομο με δικη του προσωπικότητα και δικό του τρόπο σκέψης. Δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε όλοι είτε με αυτά που λέει είτε με τον τρόπο που τα εκφράζει. Μην μας βάζετε όλους στο ίδιο τσουβάλι. "Κατανοούμε ότι ο καθένας έχει προσωπικότητα και επ'ουδενι δεν θέλαμε να θίξουμε κανέναν. Σκοπός μας είναι η ενημέρωση των συμφοιτητών μας. Παρ'ολα αυτά όμως ασχέτως της προσωπικότητας του, αυτό το άτομο εκπροσωπεί κάποια άλλα..αρα δεν τίθεται θέμα προσωπικότητας αλλα το θέμα της θέσης του. Αρα όταν εκπροσωπεί κανεις κάποιους, τότε οφείλει να το κάνει, ακόμα κ αν η απάντηση του θα ήταν αρνητική. Άρα με αυτή τη λογική μιας και θέτετε πιο πάνω θέμα προβλήματος συνεργασίας,τοτε ΜΗΠΩΣ να μιλήσουμε και εμεις περί απαξίωσης από την πλευρά σας μιας και ΔΕΝ μπήκατε στον κόπο να μας απαντήσετε επίσημα ΕΣΤΩ και αρνητικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/12/10, 7:23 μ.μ.

    Οι φοιτητές έχουν επίσημο όργανο (το Δ.Σ.) το οποίο θα ενημερωθεί για το αποτέλεσμα της Γ.Σ. των εκτάκτων και με την σειρά του θα τους ενημερώσει. Κάποια πράγματα επιβάλλεται να γίνονται με σεβασμό στους θεσμούς είτε μας αρέσει είτε όχι.

    Επιπροσθέτως η συνεργασία του Δ.Σ. των εκτάκτων με το Δ.Σ. των φοιτητών είναι απόλυτα θετική και ειλικρινής. Οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται κάποιο θέμα.

    Τσάγκλας Θωμάς
    Εργ. Συνεργάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλώς. Επειδή συνεπώς δεν μου απαντάτε ευθέως στο ερώτημά μου για τον εκπρόσωπό σας (ενώ επικαλείστε πρόβλημα συνεργασίας) σας επαναλαμβάνω επιγραμματικά προσθέτωντας και κάτι ακόμα. Δεν επικαλεστήκαμε ποτέ την ιδιότητα ούτε και την αρμοδιότητα του ΔΣ των φοιτητών, επικαλεστήκαμε αυτό που είμαστε και βάσει του ρόλου μας σας αποστείλαμε αυτή τη θέλησή μας να παρευρεθούμε. Άρα με βάση αυτό αφού θεωρείτε ότι πρεπει να υπάρχει συνεργασία θα μπορούσατε απλα να μην μας αγνοήσετε και εστω (γιατί όφειλε ο εκπρόσωπος ως εκπρόσωπός σας) να μας απαντούσατε αρνητικά,θα το κατανοούσαμε,με συγχωρείτε αλλά με ολο το θάρρος δεν σας εκχωρώ ουτε εγώ ουτε και οι συνεργάτες μου (πιστεύω) το δικαίωμα να παραπονιέστε για έλλειψη συνεργασίας, ιδίως από τη στιγμή που μας αγνοήσατε, μας συγχωρείτε αλλά ο σκοπός μας ήταν είναι και θα ειναι η οσο το δυνατόν καλύτερη ενημέρωση των συμφοιτητών μας και αν μή τι άλλο είμαστε ανυποχώρητοι σε ατόν τον σκοπό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι εχετε με το ΔΣ των φοιτητών; Χαχαχα εδώ στην γενικη συνελευση δεν σας εβαλαν μέσα γιατι δεν εχετε ΔΣ δικο σας. Μετα θελουμε να μας απαντήσετε και στο e-mail!!! Στο e-mail αγαπητέ μου κυριε ΕΠΡΕΠΕ να μας απαντησετε ακομα και αν σας ζητουσαμε κατι ακραιο. Μην βαζετε e-mail τοτε στο blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.