25 Νοε 2010

Ας δράσουμε συλλογικά..


Είναι αν μη τι άλλο κοινή γνώση, γεγονός που προκύπτει και από τις παρακάτω ενημερώσεις μας, ότι η συνέλευση αυτή -παρά τα όσα εξελίχθηκαν- είχε πολύ σημαντικές αλήθειες, γεγονότα, στα οποία όλοι οι συμφοιτητές μας καλούμαστε να σκεφτούμε και πολύ σύντομα να αντιμετωπίσουμε। Διακυβεύονται πολλά θέματα, στα οποία όσο σεβαστές είναι οι ιδεολογίες και οι τοποθετήσεις των παρατάξεών μας, αυτά από μόνα τους τις υπερβαίνουν, όχι διότι είναι κατώτερες, κάθε άλλο, γιατί η πραγματικότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε απαρτίζεται από αρκετά σοβαρά προβλήματα, προβλήματα τα οποία εκφράστηκαν από τις παρατάξεις και ασχέτως από το ποια παράταξη φέρνει την πατρότητα της κάθε απόφασης είναι αποδεκτές. Σκεφτείτε ότι μιλάμε για ζητήματα όπως:
  • · Διεκδίκηση της δωρεάν σίτισης (κάτι που δεν αποκλείεται και να εκλείψει)
  • · Η αξιολόγηση του ιδρύματός μας και των τμημάτων (κάτι που ακόμα δεν γνωρίζουμε)
  • · Το θέμα των εκτάκτων
Αλλά ας παραθέσουμε μερικά ακόμα..

Πιθανή επερχόμενη μείωση του προϋπολογισμού του ιδρύματός μας εως και 40% και πιθανη επίσχεση από τους καθηγητές βάση των αιτημάτων τους.

 Για όσους δεν θορυβήθηκαν, αναλογιστείτε απλώς αυτό το παράδειγμα. Πόσα παράπονα έγιναν φέτος τόσο από τους καθηγητές μας όσο και από εμάς και τους συμφοιτητές μας (γιατί όλοι μας είμαστε στην ίδια θέση) για το γεγονός ότι ούτε οι ίδιοι οι καθηγητές δεν είχαν το δικαίωμα να βγάλουν φωτοτυπίες για ένα μάθημα, να δώσουν κάποια corpus..; Σκεφτείτε ότι ως τώρα δεν είδαμε κάποια θεωρητικά μεγάλη μείωση στον προϋπολογισμό. Πόσες περισσότερες ελλείψεις έχουμε να δούμε αν πραγματοποιηθεί η παραπάνω μείωση;


Είναι ως ένα σημείο κοινή γνώση ότι η οικονομική κατάσταση στην χώρα μας δεν είναι στα καλύτερά της επίπεδα, ωστόσο δεν βιώσαμε ακόμα πολλά. Και δυστυχώς ίσως αυτά να είναι καθ’οδόν…

Παρακολουθώντας τις χθεσινές (σ.σ. 24/11) σκηνές έντονων παραταξιακών διαφωνιών και την έντονη διαμάχη, τίθεται ένας συλλογισμός, αν μη τι άλλο κάποιες φορές ίσως και να είναι θεμιτό να τονίζει κανείς τα έργα του. Σε στιγμές όμως που το διακύβευμα είναι η αυριανή λειτουργία του ιδρύματός μας, η ύπαρξη -ή μη- θεμελιωδών προνομίων μας όπως η σίτιση νομίζετε πως μπορούν να χωρέσουν παραταξιακοί διαχωρισμοί; Θεωρείτε πως θα κερδίσουμε κάτι από τις λογομαχίες μεταξύ μας (ασχέτως παρατάξεων);

Η πραγματικότητα, πόσο μάλλον το μέλλον μας καλεί όλους να συσπειρωθούμε κάτω από μια ομπρέλα, το ίδιο το παράρτημά μας। Κατανοούμε ότι διαφωνίες υπάρχουν. Αν μη τι άλλο και οι Αθηναίοι αντιμάχονταν τους Σπαρτιάτες για την διεκδίκηση της υπεροπλίας στην αρχαία Ελλάδα॥αλλά θυμηθείτε τι έκαναν όταν ο κοινός κίνδυνος πλησίασε (βλ. Πέρσες). Αυτό είναι ένα καλό μάθημα για όλους μας. Ήδη οι καθηγητές μας δεν έχουν πληρωθεί επί μήνες, τόσους ώστε ίσως και να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Σκεφτείτε ότι σε πρώτη φάση ίσως να κινδυνεύουμε να χάσουμε αυτό το εξάμηνο. Τόσα πολλά προβλήματα δεν γίνεται να αντιμετωπισθούν από φοιτητές που αντιμάχονται για ενδοπαραταξιακά ζητήματα, άλλα από φοιτητές ενωμένους. Αυτά τα ζητήματα υπερβαίνουν κάθε παραταξιακή απόχρωση..
...Άλλωστε πρόκειται για το μέλλον μας.....

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος25/11/10, 12:31 μ.μ.

    Αυτή είναι μία ώριμη τοποθέτηση. Ουσιαστικά εκφράζει την κοινή λογική η οποία δυστυχώς στις μέρες μας και ειδικά σε αυτόν τον τόπο έχει πάει περίπατο προ πολλού. Είναι αυτό που φωνάζω εδώ και καιρό. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κατακτήσουμε στόχους. Υπάρχει λέξη για αυτό: Αλληλεγγύη.

    Ειλικρινά εύχομαι τα πράγματα να πάνε καλά κυρίως για εσάς. Εμείς ως έκτακτοι σήμερα είμαστε εδώ, αύριο εκεί. Τον μεγαλύτερο αντίκτυπο μιας πιθανής αρνητικής εξέλιξης των πραγμάτων θα τον βιώσετε κυρίως εσείς. Και είναι κρίμα.

    Τουλάχιστον παλέψτε για να το αποτρέψετε. Μπορεί να μην το καταφέρετε αλλά θα έχετε αγωνιστεί. Έχει και αυτό την αξία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.