26 Οκτ 2010

Απόφαση της γενικής συνέλευσης των εκτακτων

Αποφάσισαν να συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματα μεχρι της 15 Νοεμβρίου και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τις 15 Νοεμβρίου. Οι φωνές και οι φασαρίες ακόμα συνεχίζονται στο αμφιθέατρο 2.  Κάποιοι απο τους εκτακτους του παραρτήματος φοβήθηκαν την επιστολή του κ Λάππα -οπως είπαμε και σε παλαιότερη ανάρτηση μας- τους οδήγησε στο να ζητήσουν πίσω τα χαρτιά της επίσχεσης αν και τα είχαν υπογράψει.
Η επιστολή του κ. Λάππα προφανώς 'έπιασε τόπο'

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/10/10, 9:57 μ.μ.

    Αγαπητοί φίλοι,

    Καμία επιστολή δεν έπιασε τόπο. Ίσα ίσα που θα μπορούσε να αποτελέσει διαπραγματευτικό χαρτί υπέρ μας σε πιθανή δικαστική διαμάχη με το ΤΕΙ. Φυσικά αυτό θα είναι το τελευταίο που θα τολμούσαμε να κάνουμε και μόνο σε περίπτωση υπεράσπισης του εαυτού μας.

    Οι συνάδελφοι που έκαναν πίσω μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί ότι στην προκειμένη περίπτωση είμαστε θύματα και όχι θύτες! Εμπάσει περιπτώσει ποτέ δεν είναι αργά για αγώνα όταν έχεις το δίκιο με το μέρος σου. Ίσα ίσα θα έχει περάσει ένας μήνας ακόμα που θα είμαστε απλήρωτοι! Αυτό είναι υπέρ μας σε περίπτωση επίσχεσης! Οι συνάδελφοι που ψήφισαν υπέρ της μη κινητοποίησης αυτήν την στιγμή το έκαναν σεβόμενοι την όλη υπόσταση του ΤΕΙ καθώς 2 τμήματα περνάνε απο αξιολόγηση τις επόμενες εβδομάδες. Ελπίζω να το εκτιμήσει αυτό η Διοίκηση και να προχωρήσει στην αποπληρωμή των συνεργατών ως οφείλει.

    Προσωπικά, και μιλάω ειλικρινά, σας λυπάμαι που είστε αναγκασμένοι να παλεύετε για απόκτηση γνώσης και πτυχίων μέσα σε ένα τόσο τραγικό σύστημα και περιβάλλον. Δυστυχώς η απαξίωση μεγαλώνει όλο και περισσότερο καθημερινά. Από όποια πλευρά και αν το δει κανείς.

    Φιλικά,
    Τσάγκλας Θωμάς
    Εργαστηριακός Συνεργάτης

    υ.γ. Υπάρχει μία γνωστή και συχνά χρησιμοποιούμενη λέξη για όλο αυτό το θέμα που έχει προκύψει: "Ξεφτίλα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγνώμη ρε παιδιά αλλά από τον τρόπο που έχει γραφτεί το άρθρο καταλαβαίνω ότι είναι υπέρ του Κυρίου Λάππα και κατά των εκτάκτων...
    Πως είναι δυνατόν να είμαστε υπέρ στο άρθρο που το μόνο που θέλει είναι να φοβίσει και να δώσει ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν... Δηλαδή για να καταλάβω, τώρα που θα γίνει η αξιολόγηση θα είμαστε το σούπερ ΤΕΙ και μετά θα γυρίσουμε στην πραγματικότητα; Αν δε γίνει σωστή αξιολόγησή του ΤΕΙ πώς θα παρθούν τα σωστά μέτρα για να γίνει επιτέλους σωστό το ΤΕΙ; Δεν είμαστε Ιδιωτικό Κολέγιο εδώ να δείχνουμε μια ωραία βιτρίνα και την ίδια στιγμή όλοι να είμαστε δυσαρεστημένοι, νομίζω ήρθε η ώρα που όλα αυτά πρέπει να αλλάξουν... και ίσως θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας πρώτα αλλά προς Θεού πάνω απ' όλα ειλικρίνεια, ας δούμε την πραγματικότητα όπως είναι κι όχι όπως θα θέλαμε να είναι...

    Δημοσθένης Τριπολίτης Φοιτητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι κάνεις λάθος δεν έχουμε πάρει θέση (ακόμα! Και αν πάρουμε δεν θα είναι ομαδική σαν blog αλλα ατομική ). Απλά τονίζουμε ότι η επιστολή δεν στάλθηκε για να τους πει μπράβο αλλα για να τους σταματήσει. Και είτε το θέλουμε είτε όχι νομίζουμε πως πέτυχε τον σκοπό του. Χωρίς να λέμε αν συμφωνούμε η όχι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος28/10/10, 6:20 μ.μ.

    Το τι έχει ειπωθεί μεταξύ του κου Λάππα και εκτάκτων αφήστε να το ξέρουμε καλύτερα εμείς. Ο μόνος λόγος της αναστολής είναι οι εξωτερικές αξιολογήσεις. Μετά κινητοποιήσεις θα γίνουν είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι.

    Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να ταΐσει τα παιδιά του και δεν υπερβάλλω καθόλου. Πιστέψτε με. Φυσικά αυτό δεν είναι δικό σας πρόβλημα αλλά της Διοίκησης. Αυτοί φταίνε, αυτοί πρέπει να βρουν τηνν λύση. ΚΑι αν δεν μπορούν να βρουν λύση να παραιτηθούν από τις θέσεις τους για να αναλάβει κάποιος που μπορεί. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό που γίνεται στο ΤΕΙ Δ.Μακεδονίας!!! Να δουλεύει κάποιος χωρίς να πληρώνεται! Έλεος

    Τέλος παρακαλώ τα παιδιά (ένας? πολλοί? δεν ξέρω) που αρθογραφούν στο blog με το όνομα "teikastoria.blogspot.com" να προσέχουν λίγο περισσότερο το τι γράφουν και να μην ειρωνεύονται (είναι προφανές ότι η επιστολή είχε σκοπό να πλήξει και όχι να επιβραβεύσει την κίνησή μας. Δεν περίμενε κανένας "Μπράβο"!!!). Λίγο σεβασμός αλλά και κατανόηση για ανθρώπους που από την μία συμβάλλουν στην μόρφωσή σας και από την άλλη παλεύουν να συντηρήσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους δε βλάπτει.

    Ευχαριστώ,
    Τσάγκλας Θωμάς
    Εργαστηριακός Συνεργάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η επιστολή φυσικά και δεν στάλθηκε για να σας πει μπράβο αλλα για να σας τρομάξει. Γιαυτο γράψαμε και το ‘έπιασε τόπο’. Δεν είπαμε πως συμφωνούμε είπαμε ότι απλα η επιστολή πέτυχε αυτό που ήθελε ο κ.Λάππας. Γιαυτο είναι σε εισαγωγικά τα οποία βάλαμε μόλις αντιληφτήκαμε πως έγινε παρανόηση.
    Από την άλλη έχουμε αρκετά ερωτήματα. Πως είναι δυνατόν να πηγαίνει κανεις για δουλειά χωρίς να εχει υπογράψει κάποιο χαρτί με το παράρτημα; Όσο ανάγκη και να εχει κάποιος θα πρέπει να ξέρει ότι κάποια στιγμή θα αναλάβει τις ευθύνες του. Οι νομικές κυρώσεις φυσικά βαραίνουν και εσάς και το τει. Εμείς εδώ και μέρες ψάχνουμε τις νομικές κυρώσεις που μπορούμε ακόμα και εμείς να έχουμε από όλο αυτό. Δηλαδή σε τι μαθήματα πηγαίναμε εμείς; Παράνομα; Οι άνθρωποι που θα έρθουν να μας αξιολογήσουν δεν θα πρέπει να δουν πόσοι εργάζονται στο παράρτημα; Τι θα δουν ένα χαρτί που απλά θα τους λέει είναι 50, 100, 150; Η προσωπική μου γνώμη (teikastoria.blogspot.com και αναφέρομαι στο όνομα μου εδώ στο blog και ΟΧΙ σε όλο το blog) φυσικά και είναι να συνεχίσετε. Αρκεί να μην είναι στόχος από την πλευρά σας η εκδίκηση. Τέλος ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ να εξαντλήσετε όλες τις πιθανές προτάσεις για λύση του προβλήματος και στο τέλος να αφήσετε την επίσχεση.
    ΥΓ: τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης για ποιον λόγο δεν ανεβαίνουν στο blog; Ακόμα δεν εχει γραφτεί η απόφαση που βγάλατε. Καλή η ενημέρωση μας από αυτά που μπορέσαμε και ακούσαμε αλλά θα προτιμούσαμε να έχουμε κάτι καλύτερο από εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επίσης θεωρώ ότι εσεις προσπαθείτε να μας κατευθύνετε κάπου:
    (Απόσπασμα απο όσα γράψατε σε ένα άλλο σας σχόλιο)
    ---------------------
    *Είναι τουλάχιστον αστείο (δεν είναι μομφή για εσάς, γενικά μιλάω) να πιστεύει καποιος οτι όταν ο άλλος εχει πρόλημα επιβίωσης μπορεί να "τρομάξει" απο νομικές απειλές!

    *Επίσης θεωρώ τουλάχιστον τραγικό εάν όντως κάποιος συνάδελφος δεν υπέγραψε υπο το φόβο νομικών κυρώσεων!
    ---------------------

    Αναφέραμε ότι η επιστολή ανάγκασε κάποιους από εσάς να σταματήσουν και να ζητήσουν τα χαρτιά που είχαν υπογράψει. Εμείς με τα ίδια μας τα αυτιά το ακούσαμε αρκετές φορές οταν κάποιοι από τους συναδέλφους σας έκαναν το τσιγάρο τους.

    Το παίζατε ότι δεν το ξέρατε ή απλά δεν το παραδεχτήκατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/11/10, 4:51 μ.μ.

    Ξαναγράφω τις πρότασεις και αναλύω το νόημά τους για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.

    1.)
    -----------------------------------------------
    *Είναι τουλάχιστον αστείο (δεν είναι μομφή για εσάς, γενικά μιλάω) να πιστεύει καποιος οτι όταν ο άλλος εχει πρόλημα επιβίωσης μπορεί να "τρομάξει" απο νομικές απειλές!
    -----------------------------------------------
    Αυτό το εννοώ και προφανώς μιλάω για τον εαυτό μου. Το πως σκέφτεται και αντιδρά ο κάθε άνθρωπος έχει να κάνει με το χαρακτήρα του και την παιδεία του. Εάν κάποιος πεινάει και φοβάται να αντιδράσει επειδή πιθανόν να έχει νομικές κυρώσεις (επειδή διεκδικεί το ψωμί που του χρωστάνε!!!), τότε τι να πω? Είναι άξιος της μοίρας του. Εμένα προσωπικά μου μοιάζει με κακόγουστο αστείο για να μην πω την άλλη γνωστή λέξη.

    2.) Προσωπικά δεν απέσυρα ποτέ την επίσχεση. Το κάνανε άλλοι για μένα και χωρίς να με ρωτήσουν φυσικά (κατ'αυτούς δικαιολογημένα επειδή οι μισοί συνεργάτες ήδη τις απέσυραν μέσα στο ΣΚ). Είχα ενημερώσει τον Προϊστάμενο του Τμήματος ότι θα κάνω κανονικά επίσχεση εκτός του 2ημέρου της αξιολόγησης. Από εκεί και πέρα εάν αυτό στην περίπτωσή μου εκφράζει φόβο ή τρομάρα (!!!) τότε πάω πάσο.

    3.) Το ότι κάποιοι συνάδελφοι απέσυραν τις επισχέσεις υπό το φόβο νομικών κυρώσεων (εάν αυτός ήταν όντως ο φόβος τους) είναι όντως τραγικό (υπάρχουν και πιο παραστατικές λέξεις), όπως εξήγησα λιγο πιο πάνω.

    4.) Το ότι προσπαθώ να σας κατευθύνω προς τα κάπου μου ακούγεται άτοπο και μου προκαλεί ερωτηματικά καθώς ούτε τέτοια πρόθεση έχω ούτε καταλαβαίνω πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο και για ποιο λόγο!! Το δίκαιο των αιτημάτων μας άλλωστε δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Ούτε από τη Διοίκηση, ούτε από τους μόνιμους, ούτε από τους φοιτητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος1/11/10, 4:52 μ.μ.

    5.)
    ------------------------------------------------
    *Εμείς εδώ και μέρες ψάχνουμε τις νομικές κυρώσεις που μπορούμε ακόμα και εμείς να έχουμε από όλο αυτό. Δηλαδή σε τι μαθήματα πηγαίναμε εμείς; Παράνομα; Οι άνθρωποι που θα έρθουν να μας αξιολογήσουν δεν θα πρέπει να δουν πόσοι εργάζονται στο παράρτημα; Τι θα δουν ένα χαρτί που απλά θα τους λέει είναι 50, 100, 150;
    ------------------------------------------------
    Δεν υπάρχει καμία παρανομία όσον αφορά στο πόσοι και ποιοι εργάζονται στα Τμήματα. Η αναγγελία πρόσληψης έχει πάει ήδη στον ΟΑΕΔ. Το πρόβλημα είναι η καθυστέρηση υπογραφής συμβάσεων εργασίας ορισμένουν χρόνου λόγω της (και καλά) έλλειψης Διοικητικού Προσωπικου στην Κοζάνη. Εμείς οι ίδιοι οι έκτακτοι προσφερθήκαμε να πάμε για εθελοντική εργασία ώστε να βοηθήσουμε στην έκδοση και υπογραφή ρων συμβάσεων. Φυσικά αρνήθηκαν για προφανείς λόγους...(= καθυστέρηση υπογραφής σύμβασης --> για να μας έχουν ομήρους...)

    Άρα αγαπητέ/οί φίλε/λοι, μπορείτε να μου εξηγήσετε ποια ακριβώς είναι η ευθύνη (είτε ηθική είτε νομική) των εκτάκτων στην προκειμένη περίπτωση? Θα χαρώ πολύ να με ενημερώσετε καθώς μάλλον η λογική μου είναι εκτός τόπου και χρόνου.

    Για να το πω απλά: Εγώ έχω τα Α προσόντα. Είμαι π.χ. 1ος στην κατάταξη των εκτάκτων. Με καλούν και μου λένε να αναλάβω ώρες. Προφανώς δέχομαι γιατί θέλω να δουλέψω ώστε να επιβιώσω. Διαφορετικά δε θα έμπαινα στη διαδικασία αποστολής χαρτιών σε απάντηση της προκήρυξης. συμπληρώνω την αίτηση με τα στοιχεία μου, τον αριθμό ασφάλισής μου, τον λογαριασμό τραπέζης μου κλπ. Γίνεται ανναγγελία πρόσληψης στον ΟΑΕΔ. Το μόνο που περιμένω είναι το επίσηνμο χαρτί που αναγράφει την ανάθεση ωρών και επίσης το χαρτί της σύμβασης που πρέπει να υπογράψω. Εντωμεταξύ το 6μηνο έχει ήδη ξεκινήσει πριν από όλα αυτά!! Οι υποχρεώσεις τρέχουν. Καποιος πρέπει να κάνει μάθημα! Τι επιλογές έχει ο συνεργάτης σε αυτήν την περίπτωση?

    α. Δε δέχεται να ξεκινήσει μέχρι να υπογράψει σύμβαση.
    ΣΥΝΕΠΕΙΑ: Θεωρείται παραίτηση απο τη θέση. Να περάσει ο επόμενος κοκ.

    β. Ξεκικάει μαθήματα και ελπίζει να τακτοποιηθούν το συντομότερο δυνατό οι εκκρεμότητες.
    ΣΥΝΕΠΕΙΑ: Σημερινή κατάσταση. Η σύμβαση αγγνοείται αλλά πρόσληψη έχει γίνει! Παγκόσμια πρωτοτυπία και εδώ...

    Για όλα αυτά ΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ? Ο έκτακτος που θέλει να εργαστεί και τον κοροϊδεύουν ή αυτός που κοροϊδεύει?

    Συμπέρασμα: Συζητάμε για τα αυτονόητα εδώ? Για να καταλάβω κιόλας...

    Φιλικά
    Τσάγκλας Θωμάς

    υ.γ. Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά και ελπίζω αυτήν τη φορά να το εμπεδώσετε. Σκοπός μας είναι να πληρωθούμε τα δεδουλευμένα. Καμία εκδίκηση. Θέλουμε ο εργοδότης μας να είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του όπως εμείς είμαστε τυπικοί στις δικές μας. ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ναι νομίζω ότι ήσασταν κατατοπιστικότατος. Εγώ δεν χρειάζομαι κάτι άλλο.

    ΥΓ: Την συλλογιστική σας πορεία βρίσκω λίγο λάθος αλλά οκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.