21 Οκτ 2010

Σύλλογος Εκτάκτων Παραρτήματος Καστοριάς

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2010 πήρε απόφαση και απευθύνει τα παρακάτω αιτήματα στο ΤΕΙ.
Αίτημα 1: Άμεση διεκπεραίωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων που αφορούν στη μισθοδοσία του έκτακτου προσωπικού για το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. Η μη έγκαιρη πληρωμή των συνεργατών και οι συνεχείς περικοπές σε ώρες και αντιμισθία έχει οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση μεγάλο μέρος του προσωπικού.
Αίτημα 2: Άμεση υπογραφή των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου των εκπαιδευτικών.
Αίτημα 3: Υποχρεωτική παρουσία δεύτερου διδάσκοντα στα εργαστηριακά τμήματα των 15 φοιτητών και άνω.
Αίτημα 4: Συνεχή λειτουργία της βιβλιοθήκης κατά τη διάρκεια των μαθημάτων (08:00-21:00) και συνεχή λειτουργία των υποστηρικτικών υπηρεσιών (π.χ. φωτοτυπικά μηχανήματα, τεχνική υποστήριξη) κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
Ειδικότερα σε ότι αφορά το Αίτημα 1, με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου 2010 οι Επιστημονικοί, Εργαστηριακοί Συνεργάτες και Εκπαιδευτικοί Ειδικών Μαθημάτων που διδάσκουν στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας-Παράρτημα Καστοριάς που εδρεύει στην Καστοριά και εκπροσωπείται νόμιμα, απευθύνουν την παρακάτω Προειδοποίηση Επίσχεσης Εργασίας καθώς από την αρχή του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους (01-10-2009) προσλήφθηκαν στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας-Παράρτημα Καστοριάς, ο καθένας από τους Επιστημονικούς ή Εργαστηριακούς Συνεργάτες ή Εκπαιδευτικός Ειδικών Μαθημάτων, για παροχή διδακτικού έργου. 1Σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης, ορίστηκε ότι οι αποδοχές θα καταβάλλονται σε μηνιαία βάση (δεδουλευμένα) και η πρώτη πληρωμή γίνεται μετά την ολοκλήρωση των από το νόμο προβλεπόμενων διαδικασιών. Αν και μέχρι το τέλος του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους, ο καθένας Επιστημονικός ή Εργαστηριακός Συνεργάτης ή Εκπαιδευτικός Ειδικών Μαθημάτων προσέφερε ανελλιπώς και με μεγάλη επιμέλεια τις υπηρεσίες του προς το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας-Παράρτημα Καστοριάς, παράνομα και αδικαιολόγητα, δεν καταβλήθηκαν οι δεδουλευμένες αποδοχές των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των αποδοχών. α. για ιδιώτες: Μαΐου 2010, Ιουνίου 2010, Ιουλίου 2010, όπως και το δώρο Πάσχα, την αποζημίωση αδείας και το επίδομα αδείας που αφορούν στο προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. β. για δημόσιους υπαλλήλους: Μαρτίου 2010, Απριλίου 2010, Μαΐου 2010, Ιουνίου 2010, Ιουλίου 2010, όπως και το δώρο Πάσχα αφορούν στο προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος. γι' αυτό κατ’ επανάληψη έχουμε διαμαρτυρηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας-Παράρτημα Καστοριάς, χωρίς να έχουμε δυστυχώς μέχρι σήμερα αποτέλεσμα.
Γ Ι Α Τ Ο Υ Σ Λ Ο Γ Ο Υ Σ Α Υ Τ Ο Υ Σ Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε
Όπως μέχρι την Παρασκευή 22/10/2010, να καταβληθούν νόμιμα όλες οι μέχρι σήμερα δεδουλευμένες αποδοχές των εκπαιδευτικών, διαφορετικά
Δ Η Λ Ω Ν Ο Υ Μ Ε
Ότι μετά την άκαρπη παρέλευση της πιο πάνω προθεσμίας η Γενική Συνέλευση του Σωματείου των Εκτάκτων Εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, Παραρτήματος Καστοριάς αποφάσισε ομόφωνα να ασκήσει το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας, μέχρι να καταβάλλετε στον καθένα από τους
εκπαιδευτικούς τις καθυστερούμενες δεδουλευμένες αποδοχές των μηνών Μαΐου 2010, Ιουνίου 2010, Ιουλίου 2010, όπως και το δώρο Πάσχα, την αποζημίωση αδείας και το επίδομα αδείας που αφορούν στο προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.
http://ektaktoikastoriatei.blogspot.com/

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/10/10, 10:10 μ.μ.

    Shmera o Kurios Giannas, se ma8hma tou, mas plhroforhse pws exei apofasistei oti an ews aurio den katate8oun ta ofeilomena xrhmata stous ka8hghtes, autoio 8a proboun se apoxh apo ta ma8hmata!
    Auto ektos tou oti mas duskoleuei polu ws foithtes mia kai xanoume ena examhno,xala kai thn fhmh tou tei!Kai to stirizw legontas PWS 1 Noemmbriou to idruma perimenei Ekswterikh Aksiologhsh apo 1 Amerikano kai 1 Kuprio eidikous se 8emata Tei!H aksiologhsh auth einai tmhma tou Ypourgeiou Paideias!Analogisteite to ti 8a paroun ws apotelesma otan er8oun na parakolou8hsoun didaskalia gia na katagrapsoun to epipedo ths sxolhs mas kai antikrisoun adeies ai8ouses kai apontes ka8hghtes!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Η/Υ:

    Στηρίζουμε τον αγώνα σας... Συνεχίστε έτσι όσο για τον Αμερικάνο και τον Κύπριο καλό θα είναι να δούνε την αλήθεια όπως αυτή είναι και όχι μια βιτρίνα που θα δημιουργήσει λάθος συμπεράσματα.
    Αλλά τι να πω για τον φίλο που ανέβασε το σχόλιο δεν τον άδικο μια ζωή στην Ελλάδα για μια βιτρίνα αγχωνόμαστε για να μι σπάσει εεε μια φορά ας σπάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.