31 Οκτ 2010

Φασόλια Καστοριάς

Συστατικά
  • 1/2 κιλό φασόλια Πλακέ Μεγαλόσπερμα
  • 2/3 φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού φρέσκια σάλτσα ντομάτα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 καρότα
  • 1 μάτσο σέλινο
  • αλάτι, κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα φασόλια και τα αφήνουμε να μουλιάσουνε 8 με 12 ώρες. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια με νερό περίπου 1 φασόλια προς 3 νερό. Ρίχνουμε το κρεμμύδι (περασμένο από τον τρίφτη), τα καρότα (κομμένα σε ροδέλες), από το σέλινο μόνο 4 με 5 κλωνάρια και την σάλτσα ντομάτας. Τα βράζουμεα έως ότου να μαλακώσουν τα φασόλια χωρίς όμως να λιώσουν, ελέγχουμε το νερό. Προς το τέλος προσθέτουμε το πιπέρι και το αλάτι και το υπόλοιπο σέλινο ψιλοκομμένο. Αφήνουμε να βράσει η σούπα για περίπου 2 με 3 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Για να χυλώσει η σούπα την βράζουμε σε ανοικτή κατσαρόλα προσθέτοντας ανάλογο νερό. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.