24 Φεβ 2011

Ανακοίνωση Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Καστοριάς - Επαγγελματικά Δικαιώματα Διεθνούς Εμπορίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε σχέση με τα Επαγγελματικά Δικαιώματα του Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου του Παραρτήματος Καστοριάς του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονιας

Βάση του ν.2515/1997 υπήρχαν 4 τμήματα Τ.Ε.Ι. των οποίων οι απόφοιτοι μπορούσαν να ασκούν το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού ενώ παράλληλα υπήρχαν άλλα 4 τμήματα Τ.Ε.Ι. που διεκδικούσαν το παραπάνω δικαίωμα για τους αποφοίτους τους.



Στις 27 Ιανουαρίου 2011 η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στο Σ/Ν «Σύσταση Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης» με την οποία καθορίζει το δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος λογιστή-φοροτεχνικού και ορίζει τις προϋποθέσεις υποχρεωτικής εγγραφής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και στους απόφοιτους άλλων τριών Τ.Ε.Ι. , των Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών, Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής και Χρηματοοικονομικής και Ασφαλιστικής με μοναδική εξαίρεση το Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου Καστοριάς.

Ως Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Καστοριάς σεβόμενη τόσο το Παράρτημα Καστοριάς του Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας όσο και τους φοιτητές που σπουδάζουν σε αυτό ή έχουν αποφοιτήσει από αυτό, καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να περικόψει τα επαγγελματικά δικαιώματα και εν συνεπεία τους ορίζοντες απασχόλησης ανθρώπων που έχουν επενδύσει χρόνο, χρήμα και προοπτικές ώστε να αποκτήσουν μελλοντικά μία συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Εκφράζουμε έντονα την δυσαρέσκεια μας για την παραπάνω απαράδεκτη απόφαση. Καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να κατακερματίζει τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των ανθρώπων που θα στελεχώσουν το αυριανό εργατικό δυναμικό, συρρικνώνοντας τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες.
Υποτίθεται πως γίνεται από μέρους της κυβέρνησης αναβάθμιση της παιδείας, το μόνο που διαφαίνεται όμως από αυτήν τη ¨προσπάθεια¨ είναι η καταρράκωση της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.