20 Φεβ 2011

Ανακοίνωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ πριν το Διοικητικό συμβούλιο των φοιτητών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τα θεσμικά-εκλεγμένα όργανα του ιδρύματος μας οφείλουν να τηρούν και να υπηρετούν τον λόγο ύπαρξης τους, σεβόμενα πάντα αδιακρίτως τα δίκαια του κάθε φοιτητή. Κατά καιρούς όλοι μας έχουμε ακούσει τα διθυραμβικά καυχήματα που κατέχουν την πλειοψηφία των εδρών του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες της αλαζονείας και της ανευθυνότητας των ανθρώπων αυτών.
            Βάση του Άρθρου 9 του καταστατικού που διέπει το ίδρυμα μας, το Δ.Σ. συνεδριάζει τακτικά μία φορά το δεκαπενθήμερο ή άμεσα μετά από αίτηση των 2/7 αυτού...



Πέρυσι για λόγους που κανένας δε κατάλαβε, η Πρόεδρος του Δ.Σ. συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση στις 01:00 πμ. μετά από προφορική αίτηση ενός απλού φοιτητή ο οποίος ¨όλος τυχαίως¨ ήταν ο τότε Γραμματέας της Π.Α.Σ.Π. και η θεματολογία η οποία είχε θέσει αφορούσε τις αφίσες που υπήρχαν κολλημένες επάνω στις πυροσβεστικές φωλιές εντός του διδακτηρίου και τις αφίσες που ήταν κολλημένες επάνω στην περίφραξη του παλαιού κτιρίου και τις έσκιζαν οι οδηγοί των ταξί.
            Ένα χρόνο αργότερα και αφού έχουν παρέλθει 27 ημέρες από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., οι Αρχοντούλα Ιωαννίδου Ειδική Γραμματέας και ο Διονύσης Καμπούρης Β’ μέλος στις 14 Φεβρουαρίου 2011 προσκόμισαν έγγραφο αίτημα στην Πρόεδρο του Δ.Σ. με το οποίο ζητούσαν άμεση σύγκληση αυτού, βάση του Άρθρου 8 του καταστατικού. Στις 15 Φεβρουαρίου και ενώ υπήρχαν τα 4/7(Αλεξάνδρα Σεφαλίδη, Αρχοντούλα Ιωαννίδου, Μάνος Μαμάκης, Διονύσης Καμπούρης) των μελών του Δ.Σ. ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, μετά από τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Διονύσης Καμπούρης Β΄ μέλος και η Αλεξάνδρα Σεφαλίδη Πρόεδρος του Δ.Σ. συμφώνησαν να πραγματοποιηθεί (επιτέλους) το Δ.Σ. πράγμα που εν τέλει δεν έγινε, μιας και η προαναφερθείσα, αρκετή ώρα αργότερα και αφού δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις των μελών του Δ.Σ. απέστειλε μήνυμα στο οποίο ανέφερε πως Διοικητικό Συμβούλιο θα γίνει την μέρα και την ώρα που εκείνη θέλει λες και το ανώτερο όργανο του ιδρύματος μας είναι δικό της μαγαζάκι κι όποτε θέλει τ’ ανοίγει και το κλείνει.
            Για ακόμη μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι μίας άκρως φασιστικής και ανάρμοστης συμπεριφοράς της Προέδρου του Δ.Σ. η οποία δε σεβάστηκε: 1ον τον λόγο των συμφοιτητών της, 2ον τα προβλεπόμενα του καταστατικού αγνοώντας το καθήκοντα της τη στιγμή που της παρουσιάστηκε και η παρακάτω θεματολογία ( η οποία πιστεύουμε πως είναι πολύ πιο σημαντική από τους πυροσβεστήρες και τις αφίσες):

1)    Προβλήματα της εξεταστικής περιόδου
2)    Επαγγελματικά δικαιώματα του Διεθνούς Εμπορίου
3)    Την άμεση παράδοση των λιστών με τους εγγεγραμμένους φοιτητές και των 3 τμημάτων από τις γραμματείες στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Εν τέλει το Δ.Σ. συνεδριάζει στις 18 Φεβρουαρίου 2011, τέσσερις μέρες μετά την αίτηση των 2/7 αυτού και μη λαμβάνοντας παράλληλα υπ’ όψιν τις διατάξεις του καταστατικού.
Ελπίζουμε πως μελλοντικά δε θα συναντήσουμε παρόμοια περιστατικά και πως ορισμένοι θα συνειδητοποιήσουν κάποια στιγμή τα καθήκοντα τους απέναντι στη φοιτητική κοινότητα και αν δε μπορούν να το κάνουν αυτό και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, μπορούνε κάλλιστα να παραιτηθούνε.

 Παρακάτω παρατίθενται το έγγραφο αίτημα που προσκομίστηκε στην Πρόεδρο του Δ.Σ.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.