2 Φεβ 2011

Για τις φοιτητικές παρατάξεις

Θα ήθελα να πω δυο λόγια για την γάγγραινα..για αυτό το καρκίνωμα που υπάρχει εδώ και χρόνια στα πανεπιστήμια και λέγονται φοιτητικές παρατάξεις. Ποτέ δεν ανήκα σε καμία διότι πιστεύω ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης και απαρτίζονται από άτομα που στερούνται κοινής αντίληψης και από άτομα που υποδαυλίζουν το πελατειακό σύστημα που υπάρχει στην Ελλάδα... 

...Αυτά τα άτομα καθότι φοιτητής και τα έβλεπα, περνάνε πολλά μαθήματα χωρίς να συμμετέχουν ή να διαβάζουν καν, χωρίς να ενδιαφέρονται καθόλου για το αντικείμενο σπουδών τους, παρά μόνο για εύκολη αναρρίχηση, συμμετοχή σε πάρτι και κοινωνική προβολή. Είναι θύματα παλαιότερης κυβέρνησης που καθιέρωσε αυτές τις φοιτητικές οργανώσεις με σκοπό να δημιουργούν τις δικές τους  στρατιές τα κόμματα από νωρίς. Πρόσφατα παρακολούθησα σε ένα τηλεοπτικό πάνελ μια συζήτηση για την λαθρομετανάστευση, που ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και μία εκπρόσωπος φοιτητικής παράταξης. Δεν ήξερε που πάνε τα τέσσερα, δεν υπήρχε στην συζήτηση. Επειδή και η ίδια κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει την ροή της κουβέντας ,περιορίστηκε, για να δικαιολογήσει και την θέση της εκεί πέρα, στο να απευθύνει άστοχους χαρακτηρισμούς ένθεν κι ένθεν. Δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Θα σας πω κάτι. Ένα άτομο που περνάει σε κάποια σχολή, δεν ανοίγει βιβλίο, δεν έχει διαβάσει ποτέ κάποιο έντυπο σοβαρό, που πάει και γράφεται σε μια παράταξη για να περνάει τα μαθήματα και για να διοριστεί κάπου μετά με την βοήθεια του κόμματος, περιμένετε να μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς σε μια συζήτηση; Στο κάτω κάτω , θέλει κάποιος να  ασχοληθεί με την πολιτική; Κανένα πρόβλημα. Σπουδάζει, κοπιάζει και μετά παει και γράφεται σε καποιο κόμμα. Γιατί πρέπει καποιος από την ηλικία των 18 ή 19 ή 20 να γράφεται σε μια φοιτητική παράταξη; Όλες αυτες οι παρατάξεις είναι σκουπίδια και απλά δημιουργούν στρατιές μελλοντικών άχρηστων κομματόσκυλων που θα είναι βάρος στον τόπο. Θα μου πείτε..πολλές φορές είναι και οι χαζογονείς από πίσω. Που κάθονται και πιέζουν τα παιδιά να πάνε να γραφτούν σε κάποια παράταξη μήπως και δουν άσπρη μέρα μετά. Η ουσία είναι ότι με αυτες τις παρατάξεις που ,επειδή τα έχω δεί κατ'ιδίαν, απαρτίζονται στην συντριπτική  τους πλειοψηφία από άτομα τα οποία οπουδήποτε αλλού θα μπορούσαν να είναι εκτός από πανεπιστήμιο, θα αποτελούν ες αει τροχοπέδη σε περαιτέρω αναβάθμιση και καλυτέρευση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 σχόλια:

  1. πόσο δίκιο έχεις ! όλοι μαζί σου έξω οι παρατάξεις και τα κόμματα ! από τις μεγαλύτερες σαπίλες στην εποχή που ζούμε . Δηλαδή δεν μπορούμε να περνούμε όλοι μαζί ενωμένοι της αποφάσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο ακριβώς εκμεταλλεύονται οι παρατάξεις. Την θέληση κάποιον για συλλογικες αποφάσεις. Κοζαρουν και μια ιδεολογια-αερολογία,σου πασάρουν σημειώσεις και άπειρα παρτυ και ιδου η συνταγή της επιτυχίας. Πολιτική στολισμένη με κυριλλέ και πουστιά στην υπηρεσία των φοιτητών.
    Απολαύστε τις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πρώτη ανάρτηση θα διαγραφεί γιατι το περιεχόμενο της διαγράφηκε από τον συγγραφέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπαρχουν φοιτητές στο τει που αναφέρουν πως αυτή η ανάρτηση είναι δική τους. Η πηγή κατω τα λεει όλα. Είναι αναδημοσίευση δική μας και δεν αποτελεί δικό μας κείμενο. Είναι ξεκάθαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.