11 Μαρ 2011

E-mail με.... απόκρυψη!


Σας έχει τύχει ποτέ να θέλετε να στείλετε ένα e-mail σε κάποιον παραλήπτη αλλα να μην θέλετε να αποκαλυφθεί το πραγματικό σας e-mail; Σας έχει τύχει να επιθυμήτε να δώσετε το e-mail σας σε κάποιο site αλλα να ανησυχήτε μήπως σας γεμίσουν με διαφήμιστικά και κάθε είδους ενοχλήτικά e-mails; Εάν απαντήσατε ναι σε κάποια απο αυτές τις ερωτήσεις τότε έχουμε τη λύση. 
Πρόσφατα το Hotmail (κοινώς msn) δέχθηκε ενα κύμα αναβαθμίσεων. Μία απο αυτές ήταν η δημιουργία προσωρινών διευθύνσεων. Αυτές οι προσωρινές διευθύνσεις λειτουργούν οπως και οι κανονικές με την επιπλέον δυνατότητα να μπορείτε να τις δημιουργείτε και να τις διαγράφετε κατα βούληση όποτε το επιθυμήτε.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή, ας την δούμε βήμα-βήμα:...


1. Ανοίγουμε το Hotmail λογαριασμό μας σε κάποιον φυλλομετρητή.
2. Κάνουμε αριστερό κλικ στο γραναζάκι/βιδούλα που εμφανίζεται οταν περνάμε με το ποντίκι πάνω απο την λέξη «Inbox» (Εισερχόμενα)
3. Στο μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε “Create a Hotmail alias” (Δημιουργία ψευδωνύμου Hotmail)
4. Στη νέα σελίδα δίνουμε το όνομα της διευθυνσης που επιθυμούμε και πατάμε “Create an alias” (Δημιουργία ψευδωνύμου). Εάν το όνομα είναι ήδη κατειλημμένο το πρόγραμμα μας ενημερώνει με σχετικό μήνυμα και δίνουμε κάποιο άλλο.
5. Στο μηνυματάκι που εμφανίζετε επιλέγουμε εαν θέλουμε τα e-mail που στέλνονται σε αυτό το ψευδώνυμο να τοποθετούνται σε εναν νέο φάκελο ή σε καποιο υπάρχον.
6. Πατάμε Done (Τέλος)
Μόλις δημιουργήθει θα λάβουμε ένα ενημερωτικό e-mail με χρήσιμες πληροφορίες σχετικά την προσωρινή διευθυνση.
Για να απενεργοποιήσουμε το προσωρινό e-mail που μόλις δημιουργήσαμε η διαδικασία είναι επίσης πολύ απλή:
1. Πατάμε το “Options” (Επιλογές) στην πάνω δεξιά γωνία και επιλέγουμε το “More options...” (Περισσότερες επιλογές) απο το υπομενού που εμφανίζεται.
2. Κάτω απο το “Managing your account” (Διαχείριση του λογαριασμού σας) επιλέγουμε το “Account details (password, aliases, time zone)” (Λεπτομέρειες λογαριασμού...)
3. Στην νέα σελίδα που ανοίγει πατάμε “Your email addresses” (Διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) για να μεταφερθουμε σε μια νέα σελίδα
4. Απο εδώ μπορούμε να εξετάσουμε όλες τις προσωρίνες διευθύνσεις που έχουμε δημιουργήσει
5. Εντοπίζουμε αύτην που επιθυμούμε να διαγράψουμε και παταμε “Remove” (Κατάργηση) στα δεξιά της. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.