15 Δεκ 2010

Αποτελέσματα Γενικής Συνέλευσης Εκτάκτων Κοζάνη 14/12/2010

Σήμερα 14/12/2010 πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, μετά τις εκλογές της 30/11/2010.

Τα θέματα προς συζήτηση-ενημέρωση ήταν :
1. Πληρωμές
2. Συμβάσεις
3. Οικονομική τακτοποίηση μελών
4. Γιορτή
5. Απεργία
6. Κείμενο διαβούλευσης
7. Γραφείο εκτάκτων


Τα συμπεράσματα είναι τα εξής :

  • Για το θέμα 4. Γιορτή
Εγινε ενημέρωση για την επικείμενη εορτή στις 20 του τρέχοντος μηνός, για όποιον θέλει να συμμετέχει (κυρίως αν έχει παιδιά) στο χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών.
  • Για το θέμα 7. Γραφείο εκτάκτων
Είναι απαραίτητο και αναγκαίο να υπάρχει ένας χώρος ο οποίος να φιλοξενεί όλους εμάς, για να μπορούμε να συναντιόμαστε απρόσκοπτα, να συζητάμε, ακόμα και να εργαστεί κάποιος αν το επιθυμεί. Επίσης και μια ιστοσελίδα προς άμεση ενημέρωση όλων μας, είναι στα άμεσα σχέδιά μας.
  • Για το θέμα 6. Κείμενο διαβούλευσης
Επειδή είναι μείζον ζήτημα, έγινε πρόταση να συζητηθεί αποκλειστικά σε επόμενη συνέλευση, για να υπάρξει χρόνος να το μελετήσουν άπαντες οι συνάδελφοι. Παραθέτω το link
Υπήρξε πρόταση από το ΠΑΜΕ να καταψηφισθεί το κείμενο διαβούλευσης και να απορριφθεί εξολοκλήρου άμεσα.
  • Για το θέμα 3. Οικονομική τακτοποίηση μελών
Εγινε ενημέρωση για το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να είναι μέλος του συλλόγου και να συμμετέχει στις διαδικασίες πρέπει να είναι οινομικά τακτοποιημένος. Δηλαδή μπορεί όποιος επιθυμεί να εγγραφεί με την αντίστοιχη συνδρομή των 5 ευρώ.
  • Για το θέμα 5. Απεργία
Έγινε πρόταση από το ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (αύριο 15/12/2010), με το σχηματισμό του ΠΑΜΕ. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι όποιος επιθυμεί να απεργήσει μπορεί να το κάνει αυτοβούλως.
  • Για το θέμα 2. Συμβάσεις
Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του ΤΕΙ, οι συμβάσεις θα υπογραφούν πριν
τα Χριστούγεννα. Υπάρχει ένα θέμα για το αν αλλάξουν οι όροι της σύμβασης. Είμαστε σε αναμονή. Επίσης, ειπώθηκε από τη διοίκηση του ΤΕΙ, ότι όποιος επιστημονικός συνεργάτης απασχολείται σαν εργαστηριακός συνεργάτης θα αμοίβεται σαν εργαστηριακός.
  • Για το θέμα 1. Πληρωμές
Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του ΤΕΙ, θα γίνουν πληρωμές του δώρου Πάσχα και του Μαίου (για τους έκτακτους χωρίς άλλη απασχόληση) και του Μαρτίου (για τους δημοσίους υπαλλήλους), το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Τα υπόλοιπα χρήματα που αφορούν την προηγούμενη σύμβαση θα αποδοθούν τέλη Ιαουναρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Για την τρέχουσα σύμβαση τα νέα είναι απο Μάρτιο και βλέπουμε.
 
Τελικά αποφασίσαμε
  • ΨΉΦΟΙ 16
Κινητοποιήσεις πριν τη δεύτερη εξεταστική αν δεν υλοποιηθούν τα παραπάνω. Επιπλέον θα υπάρξει και απαίτηση των δεδουλευμένων μέσω της νομικής οδού.
  • ΨΗΦΟΙ 8
Κινητοποιήσεις απο 7 Ιανουαρίου είτε πληρωθούμε είτε όχι και απαίτηση των δεδουλευμένων μέσω της νομικής οδού.

Ο Αντιπρόεδρος
Ισπόγλου Θεόδωρος

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.