19 Ιαν 2011

Smells like αυξήσεις spirit!

Όχι δεν βγάλαν οι nirvana διασκευή του ομώνυμου κομματιού! Αντίθετα οι τσέπες μας μπήκαν στο πνεύμα των αυξήσεων,προσπαθώντας να αδειάσουν γρηγορότερα από το κανονικό. Ο νέος ΦΠΑ έγινε φίλος με τα ΚΤΕΛ,με τα εισιτήρια των αστικών και των διοδίων και γενικά με ότι υπάρχει στη ζωή μας,εκτός από το οξυγόνο(ακόμα!). Αν μαγειρεύεις σπίτι σου,ξεκίνα να το ξανασκέφτεσαι γιατί η εστία αποτελεί πολύ φθηνότερη λύση. Ενώ αν είσαι fan των μετακινήσεων με ταξί σκέψου ότι ο ΦΠΑ δεν θα σε ξεχάσει ούτε όταν θα είσαι αραχτός στο δερμάτινο κάθισμα. Το 2012 δεν είναι τόσο μακρία όσο φαντάζεστε και ο τριψήφιος αριθμός του ΦΠΑ έρχεται για να κλονίσει τη τσέπη σου.



Ξεκινόντας από τα καθημερινά, ο ΦΠΑ σκαρφάλωσε από το από 21 σε 23%, από 10 σε 11% και από 5 σε 5,5%, αυξήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα κατά 10%. Οπότε το ψυγείο σας θα είναι ακόμα πιο άδειο και θα πρέπει να ξανασκεφτείτε την περίπτωση να κόψετε το κάπνισμα. Τα μαγάζια δεν αυξήσαν τις τιμές αφού είναι λογικό ότι αν το κάνουν θα χάσουν τους πελάτες και έτσι η τιμή της μπύρας από το ράφι στο τραπέζι του bar πλησιάζει όλο και περισσότερο. Επίσης αν μέσα στο προγραμμα σας είχατε και μία δίαιτα, το υπουργείο οικονομικών φρόντισε να αυξήσει τα καύσιμα για να περπατάτε ολοένα και περισσότερο. Πέρα από τη πλάκα όμως η αυξήσεις αυτές μπήκαν βίαια στη καθημερινότητα μας.

Μερικοί δεν μένουν ήσυχοι με τις κινήσεις της κυβέρνησης και αντιδρούν. Ερχόμενοι από τη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου αντικρίσαμε ένα θέαμα. Τα 2,80 ευρώ που είχαμε στη τσέπη μας παρέμειναν στη θέση τους, μέχρι τουλάχιστον να πάμε για ένα φραπέ,γιατί τα διόδια των Μαλγάρων ήταν ανοιχτά για όλους! Ψάχνοντας περαιτέρω το θέμα, βρήκαμε στο internet την επιτροπή που ήταν υπεύθυνη για την παραμονή των νομισμάτων στη ζεστασιά της τσέπης μας. Όποιος θέλει να μάθει μερικά πράγματα αρκεί να κάνει ένα κλικ εδώ : http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/

Οι αυξήσεις δεν άφησαν ανεπηρρέαστα και τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς. Το εισήτηριο των αστικών που η τιμή του ήταν 70 λεπτά για τους φοιτήτες,αυξήθηκε κατά 10 λεπτά αποδεικνύοντας ότι μόνο φοιτιτηκό δεν είναι. Παρόλα αυτά θα περιμέναμε και μία αύξηση των δρομολογίων σε κάποιες περιοχές, τουλάχιστον για το βραδύ,αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Ενώ και τα ταξί, που χρησιμοποιούν κυρίως όσοι φοιτητές μένουν στο Μανιάκι και αναγκάζονται να γυρνάνε με ταξί από τη Καστοριά,δεν παρέλειψαν και αυτά τις αυξήσεις τους. Το περιβάλλον γίνεται όλο και δυσμενέστερο,τη στιγμή που τα σενάρια για το Καλλικράτη στη παιδεία οργιάζουν. Για να δούμε τι θα ακολουθήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.