14 Οκτ 2011

Εθελοντική δράση «Εύδοξος+» για την ανταλλαγή ακαδημαϊκών συγγραμμάτων


Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εύδοξος» για την ηλεκτρονική παραγγελία συγγραμμάτων, υλοποιείται φέτος η νέα δράση «Εύδοξος+» για την ανταλλαγή χρησιμοποιημένων συγγραμμάτων μεταξύ φοιτητών του ίδιου Τμήματος.

Πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα μέσω του οποίου φοιτητές μπορούν να διαθέτουν σε συμφοιτητές τους τα συγγράμματα παλαιότερων ετών, που δεν χρειάζονται πλέον για τις σπουδές τους, με πλεονεκτήματα για τους ίδιους και για τα Ιδρύματα.




Με την έναρξη διανομής των συγγραμμάτων, στις 24/10/2011, κάθε φοιτητής μπορεί να επιλέξει εάν θα παραγγείλει νέο σύγγραμμα μέσω του http://eudoxus.gr/ ή θα διαλέξει ένα χρησιμοποιημένο, μέσω του https://service.eudoxus.gr/student/#eudoxusplus, εφόσον είναι διαθέσιμο από συμφοιτητές του.

Οι φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα κερδίζουν πιστωτικές μονάδες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν για τη δωρεάν απόκτηση επιπλέον συγγραμμάτων, ενώ στο τέλος του εξαμήνου θα συμμετέχουν σε ηλεκτρονική κλήρωση για την απόκτηση ψηφιακών συσκευών και υπηρεσιών ευρυζωνικότητας. Όλοι οι ενεργοί φοιτητές λαμβάνουν από σήμερα ενημερωτικό υλικό με αναλυτικές οδηγίες.

Η συγκεκριμένη εθελοντική δράση, που εφαρμόζεται σε πολλά πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων, έχει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη και αναδεικνύει τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 σχόλια:

  1. Οτι πιο τραγικό θα μπορούσε να κάνει το υπουργείο παιδείας είναι αυτό. Το χάος συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθόλου τραγική δράση. Το 75% (και λίγο λέω) δεν τα έχει ακουμπήσει καν τα βιβλία. Και από το 25% (και πολύ λέω) που τα έχει ακουμπήσει και έχει περάσει το μάθημα δεν τα χρειάζονται πλέον. Μιλάμε για κάποια βιβλία, και όχι μερικά που είναι πολύ χρήσιμα για το μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι οι μισοί δεν έχουν ανοίξει τα βιβλία τους
    αφορά τους οι ίδιους και μόνο.
    Δεν πρεπει να καταργείτε το δικαίωμα για δωρεάν παιδεία απ'το κράτος.
    Αυτό που λες θα ταίριαζε πολύ για δικαιλογία κάποιου πολιτικού και όχι για άποψη νεου ατόμου κατ' εμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι έχετε μάθει στο τσάμπα μόνο μου λέει πολλά. Στην κρίση του καθενός είναι αν θα δώσει κάποιο βιβλίο ή όχι. Εγώ για παράδειγμα θα δώσω ένα-δύο βιβλία τα οποία διάβασα και δεν θα μου χρειαστούν παραπέρα. Από το να τα έχω στο σπίτι και στην τελική κάποια στιγμή να πάω να τα πετάξω γιατί θα είναι απολύτως άχρηστα είναι καλύτερο να το δώσω σε κάποιον άλλον. Σκέψου ότι το κράτος δεν θα έχει να πληρώσει αυτό το παραπάνω Βιβλίο. Και μην μιλάς για κατάργηση της δωρεάν παιδείας γιατί δεν ισχύει σε αυτό που λες. Δεν μου ζήτησαν λεφτά για να πάρω το βιβλίο και ούτε θα το πουλήσω. Εγώ λοιπών ακούγομαι καθαρότατα σαν σκεπτόμενος νέος με άποψη και πολλοί συμφοιτητές μου έχουν την ίδια άποψη για το θέμα. Καλό θα ήταν να επικροτούμε κάποιες καλές κινήσεις και όχι να τις κατακρίνουμε. "Δεν πρεπει να καταργείτε το δικαίωμα για δωρεάν παιδεία απ'το κράτος." Καλό θα ήταν να επιχειρηματολογήσεις πάνω σε αυτό που λες και όχι απλά να πετάς κάτι το οποίο έχει γίνει καραμέλα στο στόμα των νέων. Υπάρχουν ποιο σοβαρά θέματα στην Ελλάδα και οι φοιτητές κοιμούνται. Αλλά ο Έλληνας μια ζωή στο τσάμπα έμαθε, γιαυτό και δεν πρόκειται να πάει μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.