1 Φεβ 2013

Εσύ πού θα είσαι;

Τη Τετάρτη 6/2 και 13.00 η ώρα το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί  έκτακτη γενική συνέλευση του ΤΕΙ Καστοριάς στο κυλικείο. Το Υπουργείο ανακοίνωσε στις 31/1 το σχέδιο Αθηνά, γνωστό και ως «ο Καλλικράτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».  Σε αυτό το σχέδιο προτείνεται πρώτων η μετακίνηση του Τμήματος  Πληροφορικής και  Τεχνολογίας Υπολογιστών στα Γρεβενά με την ονομασία Μηχανικών Υπολογιστών. Αυτό σημαίνει, ότι τα παιδιά που είχαν περάσει στη Πληροφορική, από πληροφορικάριοι γενικότερα μετατρέπονται ειδικότερα, σε τεχνικούς υπολογιστών. Δηλαδή, μειώνονται στην ουσία τα επαγγελματικά δικαιώματα των φοιτητών του τμήματος πληροφορικής

.
Η δεύτερη πρόταση του σχεδίου Αθηνά, είναι το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων κ Επικοινωνίας να συγχωνευθεί με το τμήμα Διεθνούς Εμπορίου και το τμήμα Εμπορίας και Ποιοτικού ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων σε ένα τμήμα που θα ονομάζεται  Διοίκηση Επιχειρήσεων Οργανισμών και Συστημάτων και να ενταχθούν στην Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας της Κοζάνης κάτι που καταργεί όλα τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και αλλάζει εντελώς τον τίτλο πτυχίου μας.
Για τους παραπάνω  λόγους οφείλουμε ΟΛΟΙ σαν φοιτητές να ανέβουμε στο ΤΕΙ και να συμμετέχουμε στην έκτακτη γενική συνέλευση.  Μπορεί το κλίμα να είναι φορτικό, αλλά δεν γίνεται  να αφήσουμε να ληφθούν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς. Το νομοσχέδιο ακόμα δεν έχει ψηφιστεί, οπότε μπορούμε να δώσουμε μάχη ώστε να το ανατρέψουμε. Ως φοιτητές, είμαστε η μόνη κοινωνική ομάδα που μπορούμε να πιέσουμε χωρίς να φοβόμαστε κάτι πέρα από τις εξεταστικές μας. Αλλά τι είναι καλύτερο μια εξεταστική χαμένη ή ένα άχρηστο πτυχίο; Μπορεί να μην πετύχουμε κάτι αλλά μπορεί και να πετύχουμε. Αν δε προσπαθήσουμε δεν θα μάθουμε ποτέ. Οφείλουμε στους γονείς μας αλλά και στις προσωπικές μας προσπάθειες να παλέψουμε για όλα τα κεκτημένα μας. Ούτε οι γονείς μας, ούτε εμείς προσπαθήσαμε τόσα χρόνια να περάσουμε σε σχολές που θέλαμε, για να έρθει από το πουθενά ένα σχέδιο «Αθηνά» να μας καταστρέψει τα όνειρα. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί για να μην υπάρχουν μπλε, πράσινοι, μωβ, κίτρινοι, κόκκινοι, αλλά να υπάρχουν ΜΟΝΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!!  Το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης  ήδη βρίσκεται υπό κατάληψη,στο ΤΕΙ Πατρών αποφασίστηκε να γίνει πορεία και στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων παραιτήθηκε όλη η Διοίκηση . Εμείς τι θα κάνουμε; Θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και θ αφήσουμε τους άλλους να αποφασίσουν για εμάς ή θα πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας; 

              Δήμητρα Αμοργιανού
Υπεύθυνη Ανθρωπίνου Δυναμικού AEGEE Kastoria

3 σχόλια:

  1. Το όνομα του τμήματος γινεται "μηχανικών πληροφορικής" "Mηχανικός πληροφορικής" δεν σημένει τεχνικος. επισης το πτυχιο καθε αποφοιτου πληροφορικής της ΣΤΕΦ και πολυτεχνειων , ειχε και εχει παντα τον ιδιο τίτλο. Παρακαλω , μη αναρτητε τετοιους ισχυρισμους περι υποβάθμησης. Για να γίνει υποβαθμηση πρεπει να βγει το τμημα απο την 3τοβαθμια εκπαιδευση, ή να ενταχθει σε επιπεδο της κλιμακας ISCED Κατωτερο του 5Α οπου ανοικουν τα τει και πανεπιστημια . Κατι τετοιο δεν συμβαίνει.
    Οταν αναφερεστε περι υποβαθμισης, κανετε κακο στος συναδελφους σας και σε σας τους ιδιους.
    Φανταστιτε τι συνεπειες θα εχετε αν το διαβασουν καποιοι εργοδοτες και μετα πατε να τους ζητήσετε δουλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή βλέπω ότι είστε γνώστης του αντικειμένου τι έχετε να πείτε για τον τμήμα Δημοσιών Σχέσεων & τα επαγγελματικά δικαιώματα όπως και για τον Τίτλο του πτυχίου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οσον αφορα το τμημα δημοσίων σχέσεων & επικοινωνίας ,με καθε επιφύλαξη εχω να πώ οτι δεν ειχε τυπικα κατοχυρωμενα επαγγελματικα δικαιωματα, δηλαδη δεν ειχε το ΤΕ ή το ΠΕ (οπως λογου χάρη τα τμηματα πληροφορικής των τει ανεξαρτήτων ονομασίας στα εππαγελματικα δικαιώματα ηταν "κοτσαρισμένο" το ΤΕ-πληροφορικής ( για θεσεις σε δημοσιους οργανισμους ) και το ΠΕ20 για θεσεις εκπαιδευτικών στην β/βαθμια εκπαίδευση. )το τμήμα Δ.Σ & Επικοινωνίας δεν τα ειχε, διότι δεν τα χρειαζόταν . αυτο εχει τα θετικά αλλα και τα αρνητικά του παρολο αυτο οι προκυρίξεις αναφέραν ρητώς τον τιτλο τι θέσης, οπως π.χ. 20 θεσεις για πτυχιούχους δημοσίων σχέσεων . αυτο ήταν λίγο "ατυπο" κατα τη γνωμη μου.
    Δυστιχώς όμως, με την ενσωματωση στο τμήμα διοικησης επιχρισεων κτλ . αποκτουν αμεσως τα επαγγελματικα δικαιωματα του τμηματος "διοικισης επιχειρίσεων " τα οποία ειναι ΤΕ- ΔΙΟΙΚΙΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ. και ΠΕ-χχ (οπου χχ ειναι καποιος αριθμός που μου διαφευγει αυτη τη στιγμη) οποτε μπορουν κανονικα και με το νόμο να διεκδηκίσουν θεσεις οικονομικών στελεχων σε οργανισμους και επιχειρισεις διμοσιου . και ως εκπαιδευτικοι σε μαθηματα οικονομικών.
    Φυσικά το προγραμμα τους θα εμπουτιστει με μερισσοτερα μαθήματα ωστε να εχουν περισσοτερους επαγγελματικούς ορίζοντες.
    Δεν γνωρίζουμε ομως απο ποτε θα ισχυσει αυτο. Το πιο δικαιο ειναι να ισχύει για τους νεοεισερχόμενους οι οποιοι θα εχουν διαλέξει το νέο τμημα και οι ενεργοι φοιτητες του τμήματος Δ.Σ. & επικοινωνίας να συνεχίσουν και να λαβουν το πτυχιο στο αντικείμενο που διαλεξαν οπως έχει ως τώρα.
    Επείδη τυγχανο φοιτητης πληροφορικής και γνωριζω περισσοτερα για την πληροφορική , αυτα που ανεφερα παραπάνω για το Τμήμα Δ.Σ.& Επικοινωνιας , τα αναφέρω με κάθε επιφύλαξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.