1 Φεβ 2013

Οι φοιτητές μιλάνε και απαιτούν

Σήμερα ξεκίνησε η μάχη του ΤΕΙ μας. Στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ μας πραγματικά υπήρχε το αδιαχώρητο. Πάρα πολλά άτομα διαφόρων κατηγοριών. Φοιτητές, καθηγητές, πολιτικοί ηγέτες του τόπου μας, καταστηματάρχες και απλοί πολίτες του Αργοστολίου.
Το θέμα της συνέλευσης δεν ήταν άλλο από το Σχέδιο Αθηνά και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
το ΔΣ των φοιτητών του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων είχε τον έλεγχο της συνέλευσης και άκουσε προτάσεις και απόψεις από όποιων επιθυμούσε να πάρει θέση στο θέμα.
Όλη η πολιτική ηγεσία ανεξαρτήτος χρώματος έδειξε την συμπαράσταση στο ΤΕΙ και τους φοιτητές. Ακούστηκαν πάρα πολλές κουβέντες και πάρα πολλά παράπονα όπως την απουσία του πρώην, πλέον, Προέδρου, αλλά και γενικά κάποιου αντιπροσώπου από την Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Όλοι έδειξαν διάθεση να βρουν μία λύση και με την συμβουλή των κατάλληλων ατόμων να καταφέρουν να κρατήσουν το ΤΕΙ εδώ όπου και ανήκει.

Η συνέλευση θα συνεχιστεί αύριο στις 18:00

 

 


Μερικά από αυτά που ειπώθηκαν στην σημερινή συνέλευση:



ΔΣ Δ.Σ.κ.Ε. - Εδω δεν υπάρχουν κόμματα. Τα πράγματα είναι σοβαρά. Η κεφαλονιά μας θέλει και μας έχει ανάγκη και εμείς την θέλουμε.


Α. Κονιδάρης - Το ΤΕΙ θα μείνει ανοικτό κατά την γνώμη μου. Οι απόφοιτοι του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα έχουν πρόβλημα. Δεν θα ισχύει το πτυχίο τους.Θα είναι πολύ δυσάρεστα τα πράγματα για τους φοιτητές. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί. Μαζεύτηκαμε για να ενημερωθείτε και να δούμε πως πρέπει να αντιδράσουμε. Με το Σχέδιο Αθηνά πρέπει να αναβαθμίστεί και όχι να κλείσει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.
Το Σχέδιο Αθηνά πρέπει να αναβαθμίσει τα ιδρύματα. Να δημιουργηθεί ένα κοινό πλαίσιο δράσεων. Θέλουμε να αναβαθμίστουμε και να ενωθούμε με το Ιόνιο Πανεπιστημίο. Επιτελούς κάποιος αγώνας πρέπει να δικαιωθεί. Να επικεντρωθούμε στην κατάθεσή προτάσεών.

Α. Θεοπεφτατου
- Είναι ένα σχέδιο με το όνομα της σοφίας αλλά κάθε άλλο παρά σοφό είναι. Ότι αποφασίσετε θα είμαι δίπλα σας.

Σ. Κουρής
- Θα ήθελα να βρίσκεται εδώ ο Υπ. Παιδείας εδώ να δει ότι το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων δεν είναι πεθαμένο. Η περιφέρεια σε όλο το ιόνιο έκλεισε και δεν ξέρω μέχρι πότε...Δεν ξέρω τι θέλουν να το κάνουν το Μεσολόγγι, Πρωτεύουσα Δυτικής Ελλάδας; Είμαστε μαζί σας. Η κοινωνία επενδύει στο τει.

Α. Παρίσης - Πρέπει να βάλουμε στοχους. Δεν πρέπει να τους περάσει να κλείσουν το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων. Αν χρειαστεί θα μαζευτούν υπογραφές όπως κάναμε με το Μαντζαβινατειο. Πρέπει να σκιψουμε πάνω στο πρόβλημα. Ας το ξεχασουνε. Θα συναντηθούμε με τον υπουργό. Έχει γίνει μια υποδομή. Με όλες μου τις δυνάμεις. Αν κλείσουν το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα ξεσηκωθεί το σύμπαν. Δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει το ΤΕΙ.

ΔΣ Δ.Σ.κ.Ε. - Ήρθαμε να συζητήσουμε χωρίς κομματικά φακελώματα.

Κατσαληρού - Το Τμήμα Βιολογικής Γεωργίας έφαγε το πρώτο χαστούκι το 2010. Πρέπει με αξιοπρέπεια, επιχειρήματα και αγώνα να τα βρούμε.

Μαντζουράτος - Πρέπει εδώ οι σύμμαχοι να είναι όντος συμμαχοι. Ψάξτε ποιες είναι οι πολιτικές ευθύνες.

ΔΣ Δ.Σ.κ.Ε. - Οι άνθρωποι του ΚΚΕ δείχνουν την στήριξη τους και τους ευχαριστούμε αλλά πρέπει να βγάλουμε τις πολιτικές ταμπέλες.

Ε. Κεκατος - Δεν μιλάω σαν αντιδήμαρχος παιδείας αλλά σαν πατερας. Το Σχέδιο Αθηνά θα έπρεπε να λέγεται Προκρούστης και να σταλεί πίσω στον Υπουργό με μήνυση για προσβολή της κοινωνίας. Είναι απαράδεκτο και προσβλητικό. Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων είναι ο ποιοτικός χτύπος της κεφαλονιας. Απαιτούμε να διορθώσουν το λάθος τους και να ζητήσουν συγγνώμη. Αναλαμβάνω την συγκέντρωση υπογραφών από όλους τους κατοίκους του νησιού.

Αντιπρόσωπος Σύριζα
- Αυτή είναι η παιδεία την εποχή των Μνημονίων. Όλα θα μείνουν κουφάρια. Πρέπει να πείτε όχι. Μην υποκειψετε.

Αραβαντινός - Όλοι οι ιθύνοντες πρέπει να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι στην Κεφαλονιά. Ομοθυμία χωρίς κομματικές ταυτότητες συστρατευμένοι. Πρέπει οι θεσμικοί άρχοντες να έχουν σαν όπλο την υποβολή της παραίτησής τους.

Φοιτητής - Οι γονείς μου πίστεψαν στο ΤΕΙ μας και έστειλαν εμένα και τον αδερφό μου εδώ. Πρέπει όλα τα ιδρύματα να κινητοποιηθούν μαζί.

Φοιτητής - Ευτυχώς εδώ έχουμε τον λόγο όχι όπως στην Αθήνα και σε άλλα μέρη. Πρέπει να εμπιστευθούμε άτομα που γνωρίζουν πως πρέπει να κινηθούμε. Πρέπει να δείξουμε ότι το τμήμα μας και το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων είναι παραγωγικό.

ΔΣ Τ.Η.Μ.Ο. - Πρέπει να κινηθούμε όλοι μαζί. Επειδή δεν μας παίρνει η μπάλα εμάς τώρα δεν σημαίνει πως δεν θα μας πάρει σε δύο χρόνια. Πρέπει να τους πιέσουμε εκεί που τους πονάει. Στα ταμεία της ΔΕΗ της εφορίας και όπου υπάρχουν έσοδα για το κράτος.

Φοιτητής - Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα βίντεο. Να τους δείξουμε ποιοι είναι οι χώροι μας και οι υποδομές μας και τι πάνε να κάνουνε.

ΔΣ Δ.Σ.κ.Ε
. - Όσοι από τους γονείς μας έχουν την δυνατότητα να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν πίσω τα λεφτά τους και τους κόπους τους γενικά. Να κλείσουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες για δέκα μέρες. Να τους πιέσουμε. Όλοι οι σύλλογοι του νησιού να φτιάξουν μια επιτροπή να πάνε κατιδιαν στην Αθήνα και να προσπαθήσουμε να μιλήσουμε με τον υπουργό.

Φοιτητής - Όλοι περάσαμε εδώ με πανελλήνιες και με νόμιμα μέσα. Με νόμιμα μέσα θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε.

Φοιτητής - Δεν πρέπει το μέλλον του εμείς να καθορίζεται από ένα διεφθαρμένο εσείς.

ΔΣ Δ.Σ.κ.Ε. - Μην καθόσαστε από αύριο πάλι στις καφετερίες. Μην εφησυχάζουμε.

Καταστηματάρχης Κ. Μιχαλάκος - Από Δευτέρα 4 του μήνα το κατάστημα μου που βρίσκεται απέναντι από τα ΤΕΙ θα είναι κλειστό με κολλημένο χαρτί στην πόρτα που θα αναφέρει τους λόγους. Και θα κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου να ενημερώσω όσους επαγγελματίες μπορώ για το θέμα του τεθεί.

Ρ. Στελλάτου - Είμαστε είδος προς εξαφάνιση, όχι γιατι θέλουν να μας εξαφανίσουν, αλλά γιατι τόση ώρα πραγματοποιούμε μια δημοκρατική διαδικασία πράγμα που ειναι σε εξαφάνιση στην Ελλάδα!!! Προτείνω να βάλουμε παντού τη φωτό με το σήμα του ΤΕΙ και το δε πάμε πουθενά , στα social media profile photo!

Στο μεταξύ τα σχόλια στα social media έχουν πάρει φωτιά.
Ενδεικτικά μερικά από αυτά:


Ετσι μ αρεσει η σχολη μου ρε παιδια...ετσι...ολοι μαζι παλευουμε γ κατι π αγαπαμε, ειμαστε εκει κ δν αφηνουμε κανεναν να πας χαλασει τα ονειρα κ να μας στειλει Μεσολογγι γτ να γλιτωσει χρηματα για τον γενικο προϋπολισμο...να κοψουν απο αλλου.. ν μας αφησουν να σπουδασουμε αυτο π θελουμε και να μορφωθουμε...ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ...αυτο που βλεπω στην αρχικη μου σελιδα...πολυ το χαιρομαι!

Αγαπητοί μου γονείς συγνώμη που πληρώνατε τόσα χρόνια τσάμπα για να πάρω ένα πτυχίο που ούτε εγώ ξέρω το αντικείμενό του.. Για Δημόσιες σχέσεις πήγα αλλά στην πορεία προέκυψε ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ...

Είμαι πολύ συγκινημένος και χαρούμενος. Οι φοιτητές μίλησαν, απέδειξαν ότι έχουν ιδέες, αγάπη για το αντικείμενο των Δημοσίων Σχέσεων και πάνω απ όλα τη θέληση να διατηρήσουν τα κεκτημένα. Έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο να κάνουμε και πίστη στο ότι θα κατορθώσουμε το φαινομενικά ακατόρθωτο. Εκ μέρους του Δ.Σ, ευχαριστούμε πολύ όλους σας. Κανείς δεν είναι μόνος του πλέον. Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ από σήμερα.



πηγή: kefalonizw.com



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.