10 Φεβ 2012

ACTA - Η συμφωνία που επηρρεάζει όλο τον ιντερνετικό κόσμο

Τι είναι το acta? Με απλά λόγια,είναι μία συμφωνία που σταματά οποιαδήποτε μεταφορά κατοχυρωμένων εικόνων,βίντεο,μουσικής μεταξύ των χρηστών. Ακούγεται ηθικό,σίγουρα. Παρόλα αυτά το όλο σκηνικό πηγαίνει πολύ βαθύτερα από οτι ακούγετε με απλά λόγια. Ας πούμε οτι γίνεται ένα παρτυ,κάποιος βιντεοσκοπεί το γεγονός και απο πίσω παίζει μουσική κάποιου καλλιτέχνη ο οποίος έχει κατοχυρώσει το κομμάτι του με όλα τα πνευματικά δικαιώματα. Αυτός που ανεβάζει το βίντεο σε κάποιο μέσο όπως το youtube ή γενικά το μοιράζεται με άλλους θεωρείται αυτομάτος πειρατής λόγο του κομματιού που μπορεί να παίζει ως backround.




 Το ACTA υπογράφηκε προσφάτως από το ελληνικό κοινοβούλιο και απο άλλες χώρες της Ε.Ε. Το ACTA είναι συνέχεια του SOPA και PIPA που συζητήθηκαν στις Η.Π.Α πριν περίπου από ένα μήνα. Είναι επίσης η εισβολή των πολυεθνικών εταιρειών,που εμπορεύονται ακριβά τη τέχνη, στο πολιτικό σύστημα το χωρών. Έτσι λοιπόν αντι να φθηνίνει το cd και το dvd,θεωρήθηκε λογικό να αποστομωθεί οποιαδήποτε κίνηση δημιουργείτε στο Ιντερνετ. Η ανωνυμία,η ελευθερη άποψη στο Ίντερνετ θεωρούνται αδίκιμα και ο καθένας μας φακελοποιήτε αυτόματα κάθως η ηλεκτρονική μας ταυτότητα(IP) θα ελέγχεται από το φορέα της εκάστοτε χώρας και σε περίπτωση πειρατικών κινήσεων,όπως αναφέρθηκαν παραπάνω,θα διώκεται ο εκάστοτε χρήστης. Το Σάββατο 10 Φλεβάρη γίνεται μια παγκόσμια κίνηση με συγκεντρώσεις κατά του ACTA,στην Ελλάδα θα υπάρξουν συγκεκριμένα τέτοιες συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη,Αθήνα,Πάτρα,Βόλο και όλες στις 5 το απόγευμα. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια:
* Σχολίασε και πες μας την γνώμη σου για κάθε ανάρτηση ξεχωριστά.
* Τα σχόλια δεν έχουν την μορφή απάντησης στην ανάρτηση μας, αλλά σχολιασμού του θέματος πάντα από την δική σας οπτική γωνία.
* Το σχόλιο σας μπορεί να το προσπεράσουμε κατά λάθος για αυτό αν έχετε οποιαδήποτε ένσταση με την ανάρτηση το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μας στείλετε e-mail.
* Υβριστικά και άσχετα σχόλια με την ανάρτηση θα διαγράφονται.
* Μην διαγράφετε τα σχόλια σας μετά την ανάρτηση τους.
* Θα χρειαστείς έναν λογαριασμό Google για να μας αφήσεις ένα σχόλιο.